Amenzi de peste 50.000 euro aplicate de ISUJ Bacau. Un restaurant a fost inchis

0

În vederea creșterii gradului de siguranță pentru cetățeni, inspectorii de prevenire au continuat acțiunile de control la unitățile de turism și alimentație publică.

Astfel, în data de 31.12.2023, personalul din cadrul Inspecției de Prevenire a executat patru controale pe linia apărării împotriva incendiilor, în vederea verificării respectării prevederilor legale.

În urma controalelor au fost identificate 27 de deficiențe, sancționate contravențional astfel: 21 de avertismente și șase amenzi în cuantum de 265.000 de lei.

Dintre obiectivele supuse controlului, niciunul nu deținea autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, pentru o unitate cu destinația comerț (restaurant) a fost aplicată sancțiunea complementară de oprire a funcționării ori utilizării construcției, conform H.G.R. 915/2015.

Printre deficiențele identificate în acest caz se numără: neechiparea construcției cu instalații de detecției și stingere cu hidranți interiori, precum și neprezentarea documentației tehnice care a stat la baza realizării clădirii cu destinația comerț (restaurant).

Având în vedere încălcarea gravă a cerinței esențiale de securitate la incendiu, s-a dispus măsura opririi funcționării și aplicării sigiliilor pe căile de acces ale publicului.

Reamintim faptul că, aceste controale se desfășoară periodic, respectând principiul continuității și al gradualității, în vederea identificării situațiilor de risc și presupun luarea unor măsuri din ce în ce mai severe, în cazul menţinerii riscului peste nivelurile acceptabile.

Obiectivele prioritare ale instituţiei noastre sunt orientate spre eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgență.

Preîntâmpinarea evenimentelor nedorite rămâne dezideratul comun ce poate fi realizat prin dezvoltarea culturii de securitate şi responsabilizarea fiecăruia dintre noi.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.