Amenzi de peste 44.000 lei, în urma controalelor efectuate de inspectorii D.S.V.S.A. Bacău în luna decembrie

0

In luna decembrie, personalul cu atributii de control oficial in domeniul sigurantei alimentelor din cadrul D.S.V.S.A. Bacău a initiat si efectuat la nivel județean un număr de 253 controale  in unitatile supuse controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor si 15 in trafic ,controale comune cu reprezentantii IPJ Bacau in vederea prevenirii propagării PPA pe teritoriul României, supravegherea și monitorizarea comerțului cu carne și produse din carne de porc pe teritoriul judetului Bacau.

Acțiunile de verficare in unitatile supuse controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor ,au vizat aspecte privind respectarea de către operatorii alimentari a condiţiilor de înregistrare, autorizare și funcționare a unităților, a modului de întreținere și igienizare a spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, a condițiilor de prelucrare și de depozitare a materiilor prime şi a produselor finite, a cerințelor de trasabilitate și a celor privind etichetarea, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind implementarea procedurilor bazate pe analiza riscului.

Pentru neregulile constatate și încălcarea prevederilor legislației în domeniul siguranței alimentelor, au fost dispuse măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate și s-au aplicat 30 sanctiuni contraventionale dupa cum urmeaza:

  • – 17 sanctiuni contraventionale, conform HG nr. 984/2005 cu modificarile ulterioare, in valoare totala de 44.300 lei;

 13  avertismente scrise, conform OG nr. 2/2001 cu modificarile si completarile ulterioare. 

Complementar s-a dispus  luarea masurii de retinere/sechestrare oficiala a cantitatii de 8 kg carne preparata(pasta mici )si 35 kg peste in valoare de 1115 lei si neutralizate conform legislatiei in domeniu in vigoare

Principalele neconformitati identificate si sanctionate conform legislatiei sanitare veterinare in vigoare au fost:       

– ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare 

– neintretinerea in conditii corespunzatoare de igiena si functionare a utilajelor si ustensilelor de lucru.

– nerespectarea normelor sanitare veterinare privind depozitarea produselor alimentare

– nemarcarea / neidentificarea spatiilor de depozitare privind destinatia produselor

-neraionarea / nelotizarea corespunzatoarea a produselor alimentare.

„Reamintim cetățenilor numărul de telefon la care este asigurat serviciul de permanență la D.S.V.S.A. Bacău, respectiv 0234586233, fax 0234586372 iar numărul de TELL VERDE gratuit este 0800800096, unde consumatorii pot sesiza si notifica nereguli privind siguranța alimentelor si sănătatea animalelor.” – D.S.V.S.A. Bacău


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.