Amenzi de peste 400.000 lei în urma controalelor I.S.U. Bacău la operatori economici, instituții și localități

0

Pentru creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor, în luna iunie, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău au executat 50 controale de specialitate pe linia prevenirii și stingerii incendiilor și protecției civile, la operatori economici, instituții, localități și obiective de investiții.

În urma acestor controale, au fost identificate 160 deficiențe, sancționate contravențional astfel: 130 avertismente și 30 de amenzi în cuantum de 430.000 lei.

De asemnea, pentru unul dintre obiectivele controlate, din categoria turism și alimentație publică, s-a dispus măsura complementară de oprire a funcționării obiectivului, până la obținerea autorizației de securitate la incendiu, pentru încălcarea gravă a cerinței esențiale „securitate la incendiu”, conform H.G.R. 915/2015.

Totodată , pe timpul activității de control, inspectorii de prevenire au desfășurat și exerciții de alarmare, evacuare și intervenție la locul de muncă,  în caz de incendiu sau în situații de protecție civilă, la care au participat peste 2000 de salariați.

Verificarea prevederilor legale în domeniul situațiilor de urgență la realizarea de investiții, modernizări sau schimbări de destinație, s-a concretizat în analizarea unui număr de 262 documentații. În urma acestora, au fost emise șase avize de securitate la incendiu, șapte autorizații de securitate la incendiu și șase avize de amplasare în parcelă.

Restul documentațiilor au fost soluționate fie prin respingere, ca urmare a neconformităților constatate atât în documentațiile tehnice, cât și în teren, fie prin neîncadrare în prevederile H.G.R. nr. 571/2016 sau cu puncte de vedere pentru planurile urbanistice generale (PUG), zonale (PUZ) sau de detaliu (PUD).

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău va continua acțiunile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.