Forțele de ordine angrenate în cadrul dispozitivului integrat de ordine și siguranță publică au continuat activitățile pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională în zona de acces în festival, precum și în imediata apropiere a Insulei de Agrement din municipiul Bacău. In acest sens, au fost legitimate 143 de persoane, iar polițiștii rutieri au efectuat 4 testări drugtest și 80 de testări pentru consum de alcool.
Ca și în prima zi, pe Insula de Agrement din municipiul Bacău și în zonele din apropiere, au fost desfășurate mai multe acțiuni de informare și prevenire a faptelor care contravin normelor legale în vigoare. În cadrul acestor activități preventive, 75 de conducători auto au fost informați de către lucrătorii Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, alături de polițiștii din cadrul IPJ – Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalitatii și Serviciul Rutier cu privire la Legea Anastasia și noile prevederi ale Codului Rutier.
Pe parcursul desfăşurării celei de a doua zi festivalului, peste 500 de persoane au vizitat punctul de informare organizat de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și Inspectoratul de Poliție Județean Bacău.
Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bacău au intervenit în 7 cazuri (escoriații, lipotimie, stare de leșin), iar în urma evaluărilor și monitorizărilor efectuate de echipajele de urgență nicio persoană nu a necesitat transportul la spital.
În urma activităților desfășurate, forțele de ordine au constatat 15 contravenții, 11 dintre ele fiind încălcări ale Codului Rutier, sancționate cu amenzi în valoare de 11000 lei, iar 4 au reprezentat încălcări ale Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, fiind aplicate 3 amenzi în valoare de 1200 de lei și un avertisment.
Au fost ridicate 3 certificate de înmatriculare.
În urma testării cu aparatul Drager5000 o persoană a fost depistată pozitiv, iar polițiștii rutieri au demarat procedura administrativă de retragere a permisului de conducere pentru o perioadă de până la 72 de ore, până la transmiterea rezultatelor biologice de către Institutul de Medicină Legală.
„Prezența proactivă a reprezentanților structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, în sistem integrat, prin activitățile preventive desfășurate, s-a reflectat prin faptul că publicul participant la festival a avut un comportament responsabil, civilizat, nefiind înregistrate situații deosebite. Transmitem, pe acestă cale, tuturor participanților la festival în aceste două zile, aprecierea noastră pentru responsabilitatea cu care au ales să respecte recomandările de siguranță transmise de forțele de ordine.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Bacău vă informează că astăzi, până la ora 23.00, în judetul Bacău a fost instituit Codul Galben de instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse cu caracter torențial, intensificări ale vântului și pe arii restrânse vijelii (rafale de 50…70 km/h), grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20.-25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.” se arata intr-un comunicat de prsa transmis de Gruparea de Jandarmi Mobila Bacau
Cine și de ce a hotărât respectiv dispus dispariția „verdelui intermitent”de la intersecții,au făcut”studiu de piață” adică pe cine au ÎNTREBAT?