Amenzi de peste 100.000 lei pentru opt unități de turism și alimentație publică din Bacău

0

În perioada 01 – 11 ianuarie, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău au efectuat opt controale pe linia apărării împotriva incendiilor, la unitățile de turism și alimentație publică.

În urma acestora, au fost constatate 59 deficiențe și au fost aplicate următoarele sancțiuni contravenționale: 51 avertismente și opt amenzi în cuantum de 108.500 lei.

Printre deficiențele constatate, se numără: punerea în funcțiune a construcțiilor fără obținerea autorizației de securitate la incendiu, reducerea dimensiunilor căilor de evacuare și neasigurarea funcționării la parametrii proiectați a iluminatului de securitate pentru marcarea căilor de evacuare.

Totodată, pentru o unitate de turism de tipul P+4E+M, a fost aplicată sancțiunea contravențională de oprire a funcționării, ori utilizării construcției, pentru depășirea numărului de niveluri supraterane admise, având în vedere faptul că, obiectivul are gradul V de rezistență la foc, precum și pentru neprezentarea documentației care a stat la baza edificării contrucției.

„Reamintim faptul că, prevenirea situațiilor de urgență reprezintă unul dintre obiectivele prioritare ale instituției noastre, aspect realizat atât prin intermediul activităților de informare preventivă, cât și prin intermediul acțiunilor de control. Astfel, activitatea inspectorilor de prevenire are un caracter permanent, iar aceste controale se organizează continuu, nefiind limitate doar la unitățile de turism și alimentație publică, ci și la alte categorii de obiective.” – ISU Bacău


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.