Amenzi de 95.000 lei pentru societățile din Bacău care au aruncat deșeurile în containerele pentru populație

0

Zilele trecute, comisarii Gărzii de Mediu Bacău au efectuat verificări pe raza municipiului Bacău privind modul de gestionare a deșeurilor reciclabile provenite din activitatea societăților comerciale.

În urma verificărilor la punctele publice de colectare a deșeurilor reziduale și reciclabile, s-a constatat faptul că diverse societăți comerciale nu respectă legislația de mediu, în sensul că acestea depun deșeurile reciclabile din activitatea lor comercială (folii plastic, cartoane, sticlă etc) la punctele de colectare a deșeurilor pentru populație în recipienții pentru colectarea deșeurilor reziduale.

Pentru neconformitățile constatate Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Bacău a aplicat 4 sancțiuni contravenționale societăților identificate, amenzile aplicate fiind în valoare totală de 95.000 lei.

„Societățile comerciale vor trebui să-și gestioneze singure deșeurile reciclabile, fie prin contractarea unei firme specializate, fie prin amenajarea propriilor spații de colectare și sortare. Această măsură trebuie luată în scopul de a îmbunătăți colectarea selectivă a deșeurilor și de a reduce cantitatea de deșeuri care ajung la depozitul de deșeuri.” – Garda de Mediu Bacău


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.