Amenzi de 47.000 de lei date de inspectorii DSVSA Bacau. Ce nereguli au fost descoperite

Inspectorii DSVSA Bacau au efectuat mai multe controalte tematice in ultimele 30 de zile. In urma acestora, au fost aplicate sanctiuni de 47.000 lei.

Neregulile privind siguranta alimentelor au fost constatate si sanctionate in zeci de unitati de alimentatie publica si vanzare cu amanuntul, fiind aplicate 31 de amenzi in cuantum de 44 600 lei in restaurante, fast food-uri, hipermarket-uri, unitati de desfacere peste, carmangerii, baruri, brutarii, laboratoare de patiserie-cofetarie, magazine alimentare, aprozare si depozite alimentare. Ca si măsuri complementare au fost confiscate 22 kg de produse alimentare care erau ambalate-etichetate necorespunzator.

Neconformitățile privind domeniul sănătătii animalelor au fost sanctionate cu amenzi in sumă totală de 2400 lei privind deficiente constatate in cadrul controalelor in trafic, respectiv transportul animalelor fără documente sanitare veterinare

Principalele deficientele constatate si sanctionate la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, au fost:

– nerespectarea normelor stabilite de ANSVSA privind intretinerea spatiilor de prelucrare, depozitare si valorificare a produselor alimentare;

– depozitare necorespunzatoare a produselor alimentare;

– manipularea produselor alimentare fără respectarea normelor sanitare veterinare;

– ambalarea si etichetarea necorespunzatoare;

– transportul de animale fara documente sanitare veterinare;

– neidentificarea spatiilor, raionare necorespunzatoare, echipament protectie incomplet.

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here