Amenzi de 15.000 lei si lemn confiscat in valoare de peste 45.000 lei

0

La data de 09 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moinești au intensificat activitățile pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, în special pe linia transportului de masă lemnoasă, pe drumurile publice.

Astfel, polițiștii au acționat pentru verificarea legalității transporturilor de masă lemnoasă identificate pe drumurile publice sau forestiere, fiind vizate mai multe persoane bănuite de nerespectarea regimului silvic.

În urma verificărilor a reieșit că, în perioada ianuarie – octombrie a.c., trei bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, toți din municipiul Moinești, ar fi efectuat mai multe transporturi de material lemnos, depășind astfel cantitatea de 50 m.c., fără a fi înregistrați ca transportatori în aplicația SUMAL.

Polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a celor în cauză, cu amenzi în valoare de 15.000 de lei, conform Legii nr. 171/2010. De asemenea, a fost dispusă confiscarea valorică a cantității de 180 de m.c. material lemnos, diferite specii, cu o valoare totală de peste 45.000 de lei.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.