Amenzi de 135.000 lei la Targu Ocna, pentru depozitarea neconforma a deseurilor

0

La sediul Comisariatului Județean Bacău al Gărzii Naționale de Mediu au fost înregistrate mai multe sesizări privind existența unor depozitări de deșeuri din demolări și construcții pe raza orașului Tg. Ocna.

În urma verificărilor efectuate au fost constatate neconformități privind gestionarea necorespunzătoare a acestor tipuri de deșeuri de către mai multe persoane fizice și agenți economici. În consecință, pentru neconformitățile constatate au fost aplicate un număr de 6 sancțiuni contravenționale de amendă, din care 4 amenzi aplicate persoanelor fizice și 2 amenzi agenților economici. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 135.000 lei.

Totodată, pe această cale dorim să aducem la cunoștință persoanelor care intenționează să deruleze proiecte de construcții/desființare și pentru care obțin autorizații de construcții/desființare să le efectueze cu respectarea prevederilor legale în vigoare, respectiv Legea nr. 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului și OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, cu modificările și completările ulterioare.” a transmis Garda de Mediu Bacau

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.