Amenajarea grădinii – ghivece și accesorii de grădină practice pentru un decor vibrant


Grădina casei este locul în care îți regăsești liniștea în zilele însorite de vară sau în weekend-uri. Relaxarea vine în special atunci când grădina este amenajată după bunul tău plac cu plante și elemente decorative inspirate din natură. Rolul decorațiunilor este acela de a conferi spațiului respectiv o notă aparte. Decorațiunile pentru gradină – ghivece de flori, strat înălțat de grădină, figurine, lămpi de grădină – sunt gândite pentru a rezista la ploi, vânt, soare sau ger.

Decorațiuni exterioare populare pentru personalizarea grădinii

Ghivece de flori. Aproape că nici nu ne putem imagina o grădină în lipsa unor plante colorate care să ne bucure sufletul. Frumusețea și durata lor de viață depind de modelele și dimensiunile de ghivece corespunzătoare. Mizează pe ghivece de flori pentru a oferi un aer autentic, original. În magazinele de specialitate există o varietate mare de ghivece de flori, cu ajutorul cărora poți crea decor oriental, rustic, modern sau industrial. Poți miza pe ghivece de flori din piatră, ceramice, din plastic sau alte tipuri de materiale. Din fericire, există varietate cromatică şi diversitate de forme, deci selectarea pieselor potrivite trebuie să fie o sarcină lejeră. 

Fântâni arteziene. Acestea sunt la mare căutare și se găsesc într-o infinitate de forme și dimensiuni. Fântânile arteziene au propriul sistem de recirculare a apei. Fiind obiecte decorative cu dimensiuni compacte nu sunt necesare lucrări de montaj speciale. 

Felinare de grădina. Design-ul unei terase are multe de câștigat datorită sistemelor de iluminat care îi conferă o notă intimă, dacă sunt poziționate în locurile potrivite.

Statuete. Acestea marchează punctul central al grădinii. Există modele care au rol suplimentar de ghiveci, iar tu vei putea crea un spațiu plăcut și primitor.

Strat înălțat de grădină. Ce ar fi să poți planta propriile flori și legume în afara grădinii? Paturile cu strat înălțat de grădină asigură plantelor o temperatură adecvată, fapt care le prelungește durata de viață pentru ca tu să te poți bucura de rodul și parfumul lor.

Criterii importante pentru alegerea ghivecelor potrivite

Creșterea și dezvoltarea armonioase a plantelor depind în proporție mare și de tipul ghiveciului pe care l-ai ales. Astfel, există două indicii după care să te ghidezi pentru a face alegerea corectă:

  • Dimensiunea florii. Cu cât rădăcinile sunt mai lungi, cu atât mai mare trebuie să fie și diametrul ghiveciului;
  • Amplasare interior/exterior. Dacă plănuiești să ții florile afară, caută un ghiveci fabricat din plastic sau piatră, materiale care au un grad ridicat de rezistență la intemperii;

Reguli de bază pentru amenajarea grădinii sau terasei tale

Ține cont de regula continuității în amenajare și încearcă să găsești un echilibru vizual în asocierea decorațiunilor, reflectând totodată și la stilul locuinței. 

Dacă optezi pentru un șireag de lumini, atunci luminează elemente precum: poarta de la intrare, aleea către casă, scările, statuile, băncuțele sau fântâna arteziană. Poți achiziționa LED-uri sau un sistem cu senzori care să lumineze doar când e cazul. Totuși, nu exagera cu sursele de lumină. Amplasează-le în spațiile întunecate sau folosește-le drept marcaj pentru zona de socializare.

Decorează poarta de acces cu un ghiveci cu flori pe care să fie imprimat numărul străzii. Marchează intrarea cu plăcuțe cu mesaje amuzante, felinare laterale sau chiar plante agățătoare.

Folosește-ți imaginația, urmează ghidul cu sfaturi de mai sus și inspiră-te cu ofertele disponibile pe kondela.ro pentru grădina visurilor tale.

Sursa de imagine:
Nenad Aksic / Shutterstock.com


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentMoldova Farming, compania controlata de sefii Dedeman si Comfert, trece pe „energie verde”
Articolul urmatorSala de culturism si fitness REDGYM angajeaza receptionera

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.