Amenajarea băii în stil minimalist: 3 sfaturi

Baia ta poate rămâne atât spațioasă, cât și gazda perfectă pentru toate bunurile de care ai nevoie. Dacă decizi să urmezi un design minimalist, utilul și plăcutul se vor îmbina într-un mod armonios, iar baia ta va căpăta un aspect ordonat și îngrijit. Descoperă din articolul nostru care sunt pașii principali de urmat pentru a amenaja această încăpere în stil minimalist!

Cum îți amenajezi baia în stil minimalist?

După cum probabil știi deja, sintagma “less is more” este principiul de bază al stilului de amenajare minimalist. O baie minimalistă este dotată cu suficiente piese de mobilier astfel încât obiectele tale personale să nu stea la vedere în mod inestetic, ci fiecare să aibă propriul său loc. Iată câteva sfaturi pe care să le ai în vedere atunci când vrei să realizezi modificări de acest tip:

 

1.    Ține cont de dimensiunea băii

Fie că vrei să achiziționezi noi dulapuri pentru baie de pe FAVI.ro, fie că vrei să adaugi câteva rafturi în plus, trebuie să ai mereu în minte imaginea de ansamblu. Nu toate piesele de mobilier sau decorațiunile simpatice pe care le găsești în magazine vor fi potrivite pentru baia ta. În cazul în care încăperea este spațioasă, optează pentru mobilier de mari dimensiuni, astfel încât să ai cât mai mult spațiu de depozitare.

În schimb, dacă baia ta este mai mică, alege accesorii precum rafturile suspendate sau dulapurile care pot fi plasate direct deasupra mașinii de spălat pentru a economisi astfel mai mult spațiu. Este important să realizezi chiar și câteva măsurători exacte, cu ajutorul unei rulete, pentru a ști după ce să te orientezi atunci când vrei să schimbi mobila.

2.    Elimină tot surplusul

Pentru a putea obține acel aspect minimalist de invidiat, este necesar ca baia ta să fie cât mai “liberă”, din punct de vedere vizual. Acest lucru înseamnă că prosoapele vor fi așezate în funcție de mărime într-un dulap, hârtia igienică va fi plasată într-un suport special, iar produsele de îngrijire corporală vor avea propriul lor spațiu, astfel încât să nu fie la vedere.

Primul pas este să scapi mai întâi de orice produs pe care nu-l mai folosești, care s-a deteriorat sau a cărui dată de valabilitate a fost depășită, în cazul cosmeticelor. După aceea, te poți folosi de coșulețe de organizare pentru fiecare categorie în parte: produse pentru păr, corp, mâini sau față. Cu o investiție minimă, baia va fi mult mai bine organizată, iar spațiul va părea astfel mai extins.

 

3.    Alege mobilier și decorațiuni cât mai simple

Dacă te-ai uitat la mai multe fotografii cu băi amenajate în stil minimalist, cu siguranță ai observat elementele comune: mobilier deschis la culoare, în general în două nuanțe – alb și crem, oglinzi utilizate pentru a mări vizual spațiul, coșulețe sau rafturi pentru depozitare care nu sunt supraîncărcate. Acestea sunt criteriile în funcție de care te poți ghida atunci când vrei să oferi băii tale un aspect cu totul nou.

Mobilierul în nuanțe deschise ajută la crearea unei atmosfere primitoare, vesele, iar decorațiunile simple, precum o plantă artificială într-un ghiveci sau un covoraș anti-alunecare într-o nuanță care să respecte paleta cromatică a camerei vor participa de asemenea la senzația de coziness pe care ți-o dorești.

Ține cont de aceste sfaturi și îți vei putea amenaja baia în stil minimalist fără prea mare efort!


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.