Alocatiile pentru copii s-au dublat. Proiectul de lege a fost votat in Camera Deputatilor si merge la promulgare

Update 3 februarie : Alocatiile se pot dubla daca se va vota in Camera Deputatilor

Senatul a respins, luni, ca prim for legislativ sesizat, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului ce amână intrarea în vigoare, cu şase luni, a Legii care dublează alocaţiile pentru copii la 300 de lei.

Senatul este prima Camera sesizata, asa ca for decizional va fi Camera Deputatilor. Daca se va anula si in Camera Deputatilor, alocatiile se vor plati dublate.

 

UPDATE 16 IANUARIE :

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat, la finalul şedinţei de Guvern, că a fost amânată dublarea alocaţiilor pentru copii, până la 1 august :

”Acest proiect nu este posibil să fie aplicat în acest moment, până la identificarea unei surse bugetare. (…) PNL va face demersurile pentru identificarea resurselor la prima rectificare bugetară din acest an”, a anunţat dancă, la finalul şedinţei de Guvern.

UPDATE MARTI, 14 IANUARIE 2020 :

Alocaţiile pentru copii se dublează. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul pentru promulgarea legii în acest sens.

PNL a anuntat ca doreste sa amane intrarea in vigoare a acestei legi, pentru luna iulie.

Revenim cu detalii.

UPDATE Vineri, 10 ianuarie 2020 :

Premierul Ludovic Orban a anunțat vineri, după discuția cu președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, că ia în calcul amanarea termenului la care vor fi dublate alocațiile pentru luna iulie.


UPDATE Joi,9 Ianuarie 2020:

Klaus Iohannis, președintele României a vorbit, joi seară, la Palatul Cotroceni despre dublarea alocațiilor pentru copii

„Proiectul de lege a ajuns la mine și are termen 18 ianuarie. Nu am de gând să refuz. Se află în analiză, aștept lămuriri din partea guvernului pentru că nu sunt sume cuprinse în buget”, a declarat Klaus Iohannis


UPDATE miercuri, 8 ianuarie: Legea dublarii alocatiilor nu a fost promulgata inca de Presedintele Romaniei. Guvernul PNL spune ca nu sunt bani prevazuti in buget pentru acest lucru si ia in calcul varianta de a contesta dublarea alocatiilor la CCR.

Pentru moment este incert daca alocatiilor se vor mari sau nu. In mod normal, in februarie parintii ar trebui sa primeasca alocatiile dublate – pentru luna ianuarie.


Proiectul privin alocatia copiilor a trecut de Camera Deputatilor, care este si decizionala. 179 de deputati au votat pentru si 29 s-au abtinut.

Alocatiile pentru copii s-au dublat, dupa cum urmeaza:

-600 lei pentru copiii cu varsta 0 – 2 ani ( 3 ani, in cazul copilului cu handicap )

-300 lei pentru copiii cu varsta  2 – 18 ani

-600 lei pentru copiii cu handicap  – 3 – 18 ani

Camera deputatilor este for legislativ decizional, astfel ca proiectul merge la Presedintele Romaniei pentru promulgare.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentLaborator „Aerostar” la Liceul „Anghel Saligny”. Compania da 99.000 lei pentru dotarea cu echipamente „smart”
Articolul urmatorCampania de prevenire a furturilor din locuință “HOȚII ÎȚI INVADEAZĂ INTIMITATEA”

2 comentarii

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.