Alina Gorghiu (PNL): „Dacă Stavarache vrea să candideze trebuie să aibă o soluție definitivă de achitare”


Conducerea centrală a PNL pare dispusă să-i arate cartonașul roșu primarului Romeo Stavarache, în perspectiva alegerilor locale de anul viitor. Prin vocea copreședintelui Alina Gorghiu, liberalii susțin că, dacă intenționează să candideze la localele de anul viitor, din partea PNL, Stavarache este obligat să „aibă la mână” o hotărâre definitivă de achitare în dosarele în care a fost trimis în judecată de DNA. Liderii PNL au mai anunțat, într-o conferință de presă organizată în Bacău, că până la 1 Decembrie partidul își va definitiva lista de candidați la locale (primării și consilii județene). 

conferinta_pnl_duminica_28 iunieAlina Gorghiu a declarat duminică la Bacău că PNL se așteaptă ca Stavarache să-și direcționeze votanții, la localele de anul viitor, către candidatul liberal la funcția de primar al orașului. Copreședintele PNL a afirmat că, dacă intenționează să candideze din partea PNL, Romeo Stavarache este obligat să obțină în instanță o hotărâre definitivă de achitare în dosarele în care DNA l-a trimis în judecată. Gorghiu a făcut referire la prevederile de integritate din statutul PNL, susținând că acestea sunt general-valabile.

„Acele criterii nu țin cont de numele unei persoane. Criteriile de integritate ne ușurează luarea unor decizii. Dacă sau când domnul Romeo Stavarache o să-și rezolve problemele în timp util, asta însemnând o hotărâre definitivă de achitare, și se încadrează în calendar, în termenele prevăzute pentru stabilirea candidaților, vom vedea. Romeo Stavarache nu va prejudicia cu nimic PNL, domnia sa va trage alături de noi”, a declarat Gorghiu, adăugând că se așteaptă ca actualul primar al Bacăului să-și îndrepte votanții către candidatul PNL la funcția de primar al Bacăului.

Vasile Blaga a anunțat că PNL va definitiva candidaturile la localele de anul viitor până în preajma Zilei Naționale a României, declarând că acestea vor fi stabilite în baza unor sondaje de opinie. „Ne prinde Ziua Națională cu toți candidații desemnați la primării și cu toți capii de listă la consiliile județene. Există o tradiție în vechiul PNL a unor sondaje făcute de organizații cu voluntari. Am trimis modelele de sondaje, rural-urban și ne așteptăm la o armonie între echipele de sondare. În Biroul Politic Național vom valida ceea ce spune sondajul”, a susținut Blaga.

Liderii centrali ai PNL s-au aflat duminică în Bacău. Ei s-au întâlnit, la Teatrul de Vară, cu activul de partid. Liberalii au efectuat, în acest week-end, un turneu în trei județe din Moldova, verificând – la firul ierbii – modul în care organizațiile PNL și PDL au fuzionat, constituind „marele PNL”. Blaga a atras atenția că în PNL mai există cazuri în care liberalii stau la guvernare, în teritoriu, alături de PSD, dar că eventualele coabitări din administrația locală vor fi clarificate în perioada următoare. În Bacău, liberalii contează pe funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, în persoana secretarului general al PNL Bacău, Claudiu Năstase. Instituția este prezidată de social-democratul Dragoș Benea.

 

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.