Alimente care oferă energie

Alimentatia copilului este un capitol pentru care fiecare parinte trebuie sa se pregateasca si sa se documenteze in fiecare zi. La fel ca si tehnologia, nutritia este o stiinta care avanseaza si care ne pune la dispozitie informatii extrem de folositoare si interesante. Stiai ca exista alimente care ii dau celui mic energie si care-l ajuta sa se bucure de intreaga zi la capacitate maxima? In continuare vei regasi cateva informatii referitoare la acestea si la introducerea lor in alimentatia copilului tau.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Principalele alimente care le ofera copiilor energie sunt carbohidratii care pot fi gasiti in forma naturala sau rafinata. Cele doua tipuri de carbohidrati sunt zaharurile si amidonul:

–        zaharurile naturale – se regasesc in fructe si in sucurile de fructe

–        zaharurile rafinate – reprezinta tipurile de zahar (alb, brun si mierea de albine) care se regasesc in prajituri, biscuiti sau alte dulciuri

–        amidonul rafinat – se gaseste in painea si faina alba, in cerealele procesate, orezul alb, paste, biscuiti si prajituri

–        amidonul natural – se regaseste in cerealele integrale, painea si pastele integrale, cartofi, linte, banane si legumele radacinoase.

Toate tipurile de carbohidrati asimilati in organism sunt transformati in glucoza, iar carbohidratii naturali sunt considerati ca fiind cea mai buna sursa de energie. Acestia mentin constant nivelul de glucide prin eliberarea lenta a zaharului in sange si stocheaza vitamine, minerale si fibre. Trebuie sa stii ca alimentele care contin amidon ii ofera copilului energie intr-un ritm mai lent decat alimentele care contin zahar. Este adevarat faptul ca zaharurile rafinate sunt absorbite foarte repede de organism si deci nivelul de energie creste spectaculos, dar pancreasul produce atunci multa insulina pentru a distruge zaharul, fenomen ce duce la o scadere brusca a energiei.

Sursa: sfatulparintilor

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here