Alimentarea cu apă fără probleme

   

Un vas de expansiune hidrofor  vertical pentru pompă este un rezervor metalic în interiorul căruia este plasată o membrană elastică în care pătrunde apa din pompă. Între membrană și peretele vasului există aer comprimat, care expulzează apa din membrană în timpul consumului. Poți alege un vas de expansiune hidrofor 100 l vertical pentru pompă, deoarece, rezerva de apă furnizată de vasul de expansiune, reduce frecvența de pornire a pompei, prelungindu-i durata de viață a motorului.

   

De ce să alegi un vas de expansiune hidrofor 100 l vertical pentru pompă?

Vasul de expansiune pentru sistemul de încălzire compensează expansiunea volumului de apă în sistemele închise, cauzate de o creștere a temperaturii.Vasul de expansiune poate rezista până la o presiune de 8 bar și la temperaturi de la 0 grade C până la + 40 de grade C. Vasul de expansiune pentru hidrofor se combină cu o pompă adecvată, automatizând astfel funcționarea acesteia. Presostatul montat separat, va monitoriza presiunea și, dacă va fi necesar, va porni sau va opri pompa hidroforului. Vasul de expansiune menține rețeaua de alimentare cu apă sub presiune atunci când pompa este oprită. Dimensiunea vasului este decisivă pentru modul de funcționare al pompei. Cu o capacitate de 100 l, pompa va porni mai rar, economisind astfel motorul pompei și durata de viață a acestuia.

Vasul de expansiune pentru hidrofor este realizat cu un corp metalic, membrană de cauciuc interschimbabilă, filet racordare de 1”. Membranele sunt realizate din materiale special selectate/EPDM/, aprobate și potrivite pentru apa potabilă. Dispozitivul nu prezintă suport de susținere acesta nefiind necesar. Pentru vasele orizontale există și un suport pentru montarea pompei. Vasele de expansiune pentru hidrofor necesită întreținere periodică pentru a funcționa corect. Nu depăși niciodată presiunea maximă de funcționare și temperatura vasului de expansiune.

Vas de expansiune – montaj și funcții

La instalare, trebuie luată în considerare locația dispozitivului, fiind necesar un loc uscat. Sistemul trebuie inspectat în mod regulat de personal calificat. Producătorul nu va fi răspunzător pentru daune personale sau materiale dacă produsul este instalat incorect. În cazul în care temperatura și presiunea maximă sunt depășite, producătorul nu va fi răspunzător și nu va plăti despăgubiri.

Cei care folosesc un hidrofor cu pompă în casele lor, știu că, pe lângă pompă, au nevoie și de un vas de expansiune, care este o altă componentă importantă de care sistemul de alimentare cu apă are nevoie.  Acest rezervor pentru sistemul de presiune a apei are 2 funcții principale:

  • Prima funcție este  acțiunea sa ca vas de expansiune pentru a stoca apa sub presiune, care trece prin conductele casei, pe măsură ce deschizi robinetele înainte ca pompa să intre în funcțiune.
  • A doua funcție este de a furniza lichid suplimentar într-un moment în care nu există apă din sursa principală.

Vase de expansiune pentru funcționarea fără probleme a alimentării cu apă

Este important să alegi cel mai bun vas expansiune hidrofor 100 l vertical pentru pompă, astfel încât acesta să funcționeze perfect și să-și îndeplinească funcțiile menționate. Construcția acestor vase de expansiune se concentrează în principal pe carcasă, care este fabricată din oțel inoxidabil. Oțelul inoxidabil face ca dispozitivul să fie foarte puternic și capabil să reziste la presiune fără să se crape. Vasul de expansiune de 100 de litri este extrem de rezistent și nu rugineşte. În plus, este ușor, ceea ce îl face foarte ușor de transportat și de operat în timpul instalării.

Un astfel de dispozitiv este o componentă vitală în sistemul de alimentare cu apă și, prin urmare, este necesar să îl alegi pe cel mai potrivit, pentru a avea apă în mod constant și la presiunea potrivită, oriunde în casă sau în alte tipuri de clădiri.  Forma membranei vasului de expansiune este specifică, concepută pentru a evita stagnarea apei în ea și pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor în vasul de expansiune.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here