Alegeri prezidențiale in Republica Moldova: Tinerii basarabeni din Bacău au creat un clip prin care îi cheamă la vot pe toți moldovenii


Cetățenii Republicii Moldova sunt așteptați la secțiile de votare pe 13 noiembrie pentru a-și alege președintele țării, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. În primul tur au votat  1,433,285 de moldoveni, ceea ce reprezintă 49% din populația țării.

Comisia Electorală Centrală a aprobat deschiderea a 100 secții de votare în afara țării, printre care 11 secții în România(București, Iași, Galați, Timișoara, Brașov, Cluj, Constanța, Bacău, Suceava, Craiova).

În primul tur, organizat pe 30 octombrie, la secția de votare din Bacău aflată la Universitatea ”Vasile Alecsandri”, Calea Mărășești, nr.158, au votat 389 de alegători, peste 50% din cei stabiliți în județul Bacău(elevi,studenți și familiști).

Miercuri, 9 noiembrie, GITB Bacău a organizat o conferință de presă în care a venit cu un apel public atât către moldovenii stabiliți cu traiul în Bacău, cât și pentru cei de acasă.

”Am avut plăcuta surpriză să avem alegători, pe lângă cei din municipiul Bacău, și  din orașe alăturate-Onești, Slănic Moldova, Târgu-Ocna, Piatra Neamț și Roman. Moldovenii stabiliți in județul Bacău speră la un trai mai bun pentru cei de acasă. De aceea facem un apel către toți tinerii din Bacău să ne mobilizăm, să nu fim nepăsători. Duminică angajăm un președinte cinstit, care sa apere drepturile și sa le ofere un viitor mai prosper cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Baxan Ilie, președinte a GITB Bacău.

”Fiecare vot contează. Noi, tinerii, trebuie să demonstrăm că ne pasă și pe 13 noiembrie să ieșim la vot în număr cât mai mare. Așteptăm ca în turul să avem o prezență mai mare la vot și să depășim 500 de alegători în Bacău”, a adăugat Dumitru Socican, membru fondator a GITB Bacău.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.