Alarma falsa pe Aeroportul din Bacau


Mai multe echipaje ISU au fost trimise la Aeroportul Bacău, după ce s-a primit un apel la 112 în care se anunța că un colet suspect a fost descoperit în incintă. În urma acțiunii, care a fost coordonată de SRI, s-a dovedit că fusese o alarmă falsă.
Specialiștii SRI și ISU au fost alertați azi dimineață pe Aeroportul Bacău, după ce s-a primit un apel la 112 despre un colet care părea suspect.
Coletul nu se afla pe pistă, a detaliat George Enache, de la ISU Bacău, care a detaliat că se operează cu patru utilaje.

„Participăm cu patru echipaje, unul de descacerare, unul de stins incendii cu apă și spumă, unul SMURD și unul cu echipa pirotehnică. Misiunea pentru astfel de intervenții este a SRI, noi mergem în sprijin”, a spus George Enache.

Reprezentantul ISU a explicat faptul că misiunea este a SRI, iar ISU vine în sprijinul Serviciului, în caz de complicații.

Până la urmă s-a dovedit că era vorba de o alarmă falsă: o geantă uitată lângă o mașină, care a fost văzută de unul dintre paznici, imediat după ce avionul a decolat, și tot el a fost cel care a sunat la numărul unic de urgență 112.

Bagajul a fost verificat 30 – 40 de minunte și după ce s-a stabilit că nu a nicio problemă, activitatea aeroportului a fost reluată.

Sursa: digi24

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.