Alaiul datinilor si obiceiurilor de iarna ( Foto + Video )


obiceiuri_Datini_BacauJoi, 27 decembrie 2012, in centrul orasului Bacau a avut loc, incepand cu ora 11, „Alaiul datinilor si obiceiurilor de iarna”.

Venite din adâncul istoriei, obiceiurile de iarnă alcătuiesc o lume miraculoasă în care românii, cu mic cu mare, se regăsesc în preajma zilei celei mai lungi a anului vechi, întâmpinându-l pe cel nou, sărbătorind reînvierea presimţită a firii. Păstrate cu grijă, obiceiurile de iarnă colorează într-un chip aparte trăirea comunităţilor româneşti şi nobila lor spiritualitate.

La actuala ediţie au participat formaţii de jocuri cu măşti din Dărmăneşti, Parjol, Dofteana, Vultureni, Bereşti-Tazlău, Zemeş, Plopana, Lipova, Balcani, Livezi şi cele mai reprezentative colective artistice de obiceiuri populare din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Vrancea.

[nggallery id=73]

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

1 comentariu

  1. D-nle reporter ati omis comuna Parjol care a participat cu trei cete: sat Tarata, sat Bahnaseni si sat Parjol.Daca ati clipit in timp ce erau anuntate va inteleg …..dar sa nu se mai intample ca la anul vin sase cete poate o sa le vedeti…

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.