Al doilea accelerator de particule pentru tratarea pacienților oncologici a sosit la Spitalul Judetean Bacau

A sosit al doilea accelerator de particule pentru tratarea pacienților oncologici la Spitalul Județean de Urgență Bacău şi va fi instalat, în perioada următoare, în buncărul special amenajat în cadrul lucrărilor de extindere a secției Radioterapie.

   

Prin această investiție, derulată de spital cu sprijinul financiar al Consiliului Județean, SJU Bacău va reuşi să crească numărul bolnavilor de cancer tratați, concomitent cu asigurarea continuității tratamentului în situația în care acceleratorul de particule deja existent la Radioterapie intră în mentenanță.

Gândul meu se îndreaptă astăzi spre miile de băcăuani care suferă de această maladie cumplită, cu speranța că prin ceea ce facem la SJU Bacău contribuim la alinarea suferinței lor. Nu pot şi nu vreau să trec cu vederea că extinderea secției Radioterapie putea fi mai repede realizată dacă, pe parcursul lui 2020, Guvernul PNL înțelegea să dea SJU Bacău banii pentru achiziționarea acceleratorului, aşa cum executivul s-a angajat încă din 2019.

Din păcate, deşi PNL se află de doi ani la putere, guvernul său nu a catadicsit să susțină nicio investiție la SJU Bacău, fiind nevoie de intervenția CJ, care a contractat împrumut bancar pentru a asigura resursa necesară cumpărării acceleratorului. Închei prin două observații:1. Noul accelerator a costat 3,5 milioane de euro, cam cât cortul neconform şi nefuncțional adus la Baza Letea, în mai 2020, pe post de „spital” covid (niciun pacient nu s-a tratat acolo!); 2. Boala nu alege şi nu distinge între pesedişti, penelişti sau userişti, iar dacă unii cred că pot lua pe persoană fizică un spital (desființat prin hotărâre de guvern!), eu le urez mult succes în nesăbuința lor!” a precizat presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here