Agricola Bacau se orienteaza spre Occident


Agricola Bacau a scos produsele la export pentru a scapa de al 3-lea an de criza. Cu vanzari de 98 de milioane de euro anul trecut , Agricola Bacau , unul din cei mai mari producatori de pui si preparate din Romania , incearca sa iasa pe piata externa pentru a rotunji veniturile.

 „În volum, exporturile au crescut în primele opt luni din 2011 cu 76% faţă de perioada similară a anului precedent“, susţine Grigore Horoi, preşedintele Agricola Bacau.

22% din productia de carne de pui pleaca la export anul acesta , in crestere cu 10% fata de anul trecut. Agricola Bacau si-a schimbat strategia si incearca sa profite de piata externa pentru a creste cifra de afaceri.
„Ne interesează foarte mult, în continuare, piaţa internă, însă cea mai importantă caracteristică a consumului în 2011 rămâne prudenţa, iar în ceea ce priveşte carnea de pasăre estimez că nivelul consumului va fi staţionar“ a declarat presedintele Agricola Bacau

Cele mai importante tari unde Agricola Bacau face export sunt: Germania , Olanda , Franta , Anglia si Grecia.

„Ne interesează piaţa Marii Britanii în special, unde deja am livrat prima tranşă de produse de tip ready‑meal. Intenţionăm, de asemenea, să exportăm salamuri crude uscate“, a mai spus Grigore Horoi.

Agricola estimeaza ca in 2011 vor vinde 31.000 de tone de carne de pasare , cu 5 tone mai mult fata de 2010.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.