Agerpres: Dorian Pocovnicu a fost numit prefect al județului. Maricica Coșa (PC), viitorul subprefect

0

Fostul subprefect Constantin Dorian Pocovnicu a fost numit, miercuri, de premierul Victor Ponta prefect al județului Bacău, înlocuindu-l pe Claudiu Octavian Șerban, desemnat în respectiva funcție în februarie 2013 cu susținerea PNL, afirmă surse din cadrul PSD Bacău.

Dorian Pocovnicu a mai fost prefect al județului Bacău în perioada februarie-octombrie 2009. El a activat ca ziarist, iar apoi a intrat în administrația publică devenind consilier local și județean PSD, iar începând din februarie 2013 și până în prezent a fost subprefect al județului Bacău. Pocovnicu este în vârstă de 38 de ani, e căsătorit și are doi copii.

Pentru postul de subprefect, rămas vacant prin trecerea lui Dorian Pocovnicu în calitate de prefect, va candida, potrivit unor surse din PC Bacău, Maricica Coșa, aleasă consilier județean pe lista conservatorilor în 2012. De asemenea, ea este vicepreședinte al Asociației Naționale a Autorităților Teritoriale de Ordine Publică din România.

Funcția de subprefect al județului Bacău era, însă, vizată și de organizația UNPR Bacău, mai ales că rândurile organizației au fost îngroșate, în ultimele luni, cu un senator, Marcel Bujor (Onești). Potrivit unor surse administrative, vizat din partea UNPR pentru funcția de subprefect a fost Jănică Gioacăș, fost candidat PP-DD la alegerile parlamentare din 2012, unde a făcut tandem cu Bujor. 

Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri că au fost operate schimbări de prefecți și subprefecți, dar a susținut că acest lucru nu are nicio legătură cu ieșirea PNL de la guvernare. „Nu are nicio legătură cu PNL, ci cu faptul că pregătim alegerile din 25 mai, acolo unde vor fi nu doar alegeri pentru Parlamentul European, ci și alegeri pentru colegiile libere de parlamentari și pentru primari și consilii locale și, evident, ca de fiecare dată, facem numiri de prefecți și subprefecți”, a declarat Ponta la finalul ședinței de Guvern.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.