AFM va emite 20.000 de tichete pentru Programul ”Rabla 2013”, începând cu data de 15 mai


Administraţia Fondului de Mediu (AFM) va emite 20.000 de tichete pentru Programul ”Rabla 2013”, începând cu data de 15 mai, cu o valoare nominală de 1.500 de euro.

Din numărul total de tichete, 17.000 sunt destinate persoanelor fizice şi juridice, iar un număr de 3.000 va putea fi folosit de şefii instituţiilor publice, care doresc înnoirea parcului auto, potrivit declaraţiilor făcute de ministrul Mediului, Rovana Plumb, la postul de televiziune RTV.

Valoarea unui tichet va fi de 1.500 euro (6.500 lei). Repartizarea la nivel judeţean se va face în funcţie de mărimea şi vechimea parcului auto din fiecare unitate administrativ-teritorială, a mai precizat Rovana Plumb, care a adăugat că tichetele vor fi transferabile pentru că studiile şi analizele au arătat că, dacă nu ar exista transferabilitatea tichetelor Rabla, ar rezulta un blocaj pe piaţă în ceea ce priveşte înnoirea parcului auto. Aceasta, întrucât există judeţe mai sărace cu multe maşini vechi, dar şi foarte multe judeţe cu potenţial de achiziţie de maşini noi mare şi în creştere.

Proiectul privind Programul ”Rabla 2013” va fi lansat mâine în dezbatere publică. Cei interesaţi pot posta sugestiile şi propunerile lor pe paginile de internet ale AFM şi Ministerului Mediului.

Începând din 22 aprilie, timp de 14 zile lucrătoare, se va desfăşura sesiunea de depunere şi validare a dosarelor colectorilor şi dealerilor, iar distribuirea efectivă pe piaţă a tichetelor va începe pe 15 mai, pentru că se ia în calcul şi o perioadă de trei zile aferentă contestaţiilor

În 2012, AFM a alocat pentru programul ”Rabla”, în două etape, 171 de milioane de lei, sumă care a permis scoaterea din uz a 45.000 de autovehicule mai vechi de 10 ani.

Sursa: evz

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.