Afaceristul băcăuan Claudiu Bengalici, arestat preventiv în dosarul lui Sorin Oprescu

0

Claudiu Bengalici, administratorul firmei Delta Construct Invest din Iaşi, este acuzat de două fapte de complicitate la spălarea banilor. Potrivit unor surse judiciare, prin firma Delta Construct Invest din Iaşi pe care o administrează, Bengalici ar fi ascuns şi disimulat adevărata natură a peste şase milioane de lei, primiţi de la denunţători din dosarul lui Oprescu, bani care urmau să ajungă la un director din Primăria Capitalei. Bengalici a fost condamnat, în 2012, de Judecătoria Bacău, la patru luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală. În 2007, el a fost condamnat, de aceeaşi instanţă, la şase luni de închisoare cu suspendare pentru furt. Tribunalul București a admis cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a afaceristului, acesta fiind încarcerat începând cu data de 7 septembrie. 

În dosarul primarului Capitalei, Sorin Oprescu, au mai fost reţinuţi, în urma audierilor desfăşurate la DNA începând de duminică dimineaţă, Cristian Stanca, fostul şofer al lui Sorin Oprescu, directoarea Centrului Cultural „Palatele Brâncoveneşti”, Ruxandra Petroi Avasiloae, adjunctul acesteia, Florin Şupeală, şi directorul economic al Primăriei Capitalei, Mircea Octavian Constantinescu.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de procurorii DNA sâmbătă noapte, iar duminică noapte, cu puţin înainte de miezul nopţii, magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele edilului, care a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei. Decizia nu este definitivă şi a fost contestată de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucureşti.

Omul de afaceri Claudiu Bengalici a fost reţinut, duminică noapte, de procurorii DNA, în dosarul primarului Capitalei Sorin Oprescu, fiind acuzat că a primit bani de la denunţători şi le-a disimulat adevărata natură, înainte ca sumele să ajungă la un director din Primăria Capitalei.

Potrivit unor surse judiciare, prin firma Delta Construct Invest din Iaşi pe care o administrează, Bengalici ar fi ascuns şi disimulat adevărata natură a peste şase milioane de lei, primiţi de la denunţători din dosarul lui Oprescu, bani care urmau să ajungă la un director din Primăria Capitalei.

Decizie Tribunal București:

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă ÎCCJ – DNA în dosar nr. 181/P/215. În baza art. 219 C.p.p. rap. la art. 218 C.p.p., ia în raport de inc. POPA BOGDAN CORNEL şi ALBU ROMEO, măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 07.09.2015 până în data de 06.10.2015, inclusiv. În baza art. 221 C.p.p., pe durata măsurii, inculpaţii au următoarele obligaţii: – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; – să nu comunice între ei, precum şi cu ceilalţi inculpaţi din dosar sau cu martorii, pe nicio cale, nici direct, nici indirect; – să nu părăsească imobilul unde locuiesc (inc. Popa Bogdan Cornel – imobilul situat în Bucureşti, sector 2, ; inc. Albu Romeo – imobilul situat în sat Mogoşoaia, com. Mogoşoaia, jud. Ilfov, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. 4 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 225 C.p.p. rap. la art. 223 alin. 2 C.p.p., dispune arestarea preventivă a inc. CONSTANTINESCU MIRCEA OCTAVIAN şi BENGALICI CLAUDIU, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 07.09.2015 până în data de 06.10.2015, inclusiv. În baza art. 225 C.p.p. rap. la art. 223 alin. 2 C.p.p., dispune arestarea preventivă a inc. STANCA CRISTIAN, PETROI AVASILOAE RUXANDRA MIHAELA şi ŞUPEALĂ FLORIN, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatelor de arestare preventivă. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă. În baza art. 275 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia, dintre care onorariul avocatului din oficiu al inc. Bengalici Claudiu, în valoare de 130 lei, se avansează din fondurile special alocate de către Ministerul Justiţiei. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 07.09.2015, orele 18:52”

 

 

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.