Afacerile Agricola Bacau au atins aproape 119 milioane de euro


Desi consumul de carne a scazut in Romania , grupul Agricola Bacau a inregistrat in 2011 , un prag de jumatate de miliard de lei , avand o cifra totala de afaceri de ~119 milioane de euro. Cifra de afaceri pe 2011 a fost de 336.118 mil lei.

„În comparaţie cu 2010, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 20%  iar profitul net reprezintă aproximativ 2% din total venituri. Evident, performanţa economică a companiilor din industria zootehnică a fost serios afectată de preţurile resurselor de bază (cereale, şroturi, etc) care s-au situat în anul 2011 la niveluri foarte înalte (creşteri de preţ de peste 100% faţă de anul 2009, anul  izbucnirii crizei resurselor furajere)”, explică Grigore Horoi , preşedintele Agricola Bacău pentru Capital.ro

Prin urmare, adaugă șeful Agricola, vânzările de carne de pui au crescut efectiv cu 20% în volum în 2011 faţă de anul precedent, respectiv cu 32% în valoare, ceea ce reprezintă ”o adevărată performanţă a echipei Agricola Bacău, mai ales in contextul în care vorbim de o piaţă staţionară la carnea de pui şi de o scădere a consumului de carne în general”.

 

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.