AEROSTAR ii invata pe 60 de elevi bacauani meserii specifice industriei aeronautice si le ofera burse lunare

Incepand din acest an scolar ( 2019 -2020 ), Aerostar S.A. a incheiat un parteneriat cu doua licee din Bacau, pentru pregatirea practica a 4 grupe de câte 15 elevi din cadrul învățământului dual pentru a se califica în meserii specifice industriei de aviație, astfel:

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

– lăcătuș construcții structuri aeronave – 15 elevi de la Liceul Tehnologic Anghel Saligny;
– mecanic de aeronave – 15 elevi de la Liceul Tehnologic Anghel Saligny;
– electromecanic instalații și aparatură de bord aeronave – 15 elevi de la Colegiul Tehnic de Comunicații N.V. Karpen;
– operator la mașini-unelte cu comandă numerică – 15 elevi de la Liceul Tehnologic Anghel Saligny.

Conform contractelor de pregătire practică în învățământul dual încheiate cu cele două unități de învățământ, Aerostar S.A. acordă elevilor practicanți burse lunare de 200 lei/elev, asigură examinările de medicina muncii și analizele medicale necesare în vederea efectuării stagiului de practică precum și echipamentul individual de protecție.


În afara formelor de sprijin menționate anterior, elevii care efectuează practica la Aerostar S.A. beneficiază de îndrumare din partea unor specialiști cu experiență deosebită în meseriile pentru care aceștia se pregătesc precum și de avantajul de a aplica cunoștințele teoretice dobândite la orele de curs, în secțiile de producție ale societății dotate cu mașini și echipamente de ultimă generație.

„Aceste parteneriate cu instituții de învățământ preuniversitar din Bacău (Liceul Tehnologic Anghel Saligny și Colegiul Tehnic de Comunicații N.V. Karpen) și din Iași (Liceul Tehnologic de Transporturi și de Construcții), vor continua și în anii următori. Astfel, începând cu anul școlar 2020 – 2021, Aerostar a înaintat solicitări pentru înființarea a 5 clase de învățământ profesional dual (140-150 elevi), patru la Bacău și una la Iași, pentru meseriile specifice industriei de aviație (lăcătuș construcții structuri aeronave, mecanic de aeronave, electromecanic instalații și aparatură de bord aeronave, operator la mașini-unelte cu comandă numerică).” se arata intr-un comunicat de presa transmis de Aerostar

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here