FOTO | Aerostar si Lockheed Martin au inaugurat primul centru de mentenanta pentru elicopterele Black Hawk din Europa, in Bacau

3

Compania aerospațială americană Lockheed Martin și fabrica românească Aerostar S.A. au inaugurat primul centru de servicii de intreținere, reparatii și revizie (MRO) certificat pentru elicopterul S-70 Black Hawk din Europa. La eveniment au participat Ambasadorul SUA in Romania – Kathleen Kavalec, ministrul Economiei, Stefan Radu Oprea, secretarul de stat Raed Arafat, presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea, prefectul judetului, Lucian Bogdanel, deputatul Ana Catauta, reprezentantul Lockheed Martin si directorul adjunct Aerostar – Alexandru Filip.

Alexandru Filip – director general adjunct Aerostar Bacau

Această nouă colaborare consolidează legătura deja existentă între Lockheed Martin și Aerostar, care desfășoară deja activități similare pentru flota de avioane de luptă F-16 a României. Amplasat în Bacău, centrul de mentenanță va contribui la crearea și susținerea locurilor de muncă înalt calificate în România, asigurând în același timp o disponibilitate crescută și costuri operaționale mai reduse pentru elicopterele S-70 Black Hawk operate de Ministerul de Interne. Înainte de inaugurarea centrului, angajații Aerostar au participat la academia de pregătire Sikorsky a Lockheed Martin din Statele Unite, unde au parcurs un program de familiarizare cu aeronava și au absolvit toate cursurile necesare de pregătire.

Livrate luna trecută, Black Hawk-urile noastre construite în Polonia oferă o capacitate importantă în sprijinul serviciilor de urgență din România. Acest nou centru de service MRO demonstrează angajamentul nostru de a face echipă cu industria românească și va asigura asistență tehnică pentru flota de elicoptere Black Hawk a Ministerului de Interne, realizată pentru România, de către ingineri și tehnicieni români, în România”, a declarat Ray Piselli, vicepreședinte pentru afaceri internaționale al Lockheed Martin.

În parteneriat cu Aerostar, Lockheed Martin „analizează oportunitățile de a integra la Bacău servicii de suport pentru alte produse. Compania vede oportunități bune de creștere în viitor, care ar putea include și activități în alte sectoare.”

Având Lockheed Martin ca partener, Aerostar se află într-o poziție puternică pentru a obține mai multe lucrări de mentenanță dacă România va alege Black Hawk pentru nevoile sale militare și de asemenea pentru a câștiga contracte în domenii noi, cum ar fi suportul tehnic pentru sisteme terestre”, a spus Grigore Filip, directorul general al Aerostar S.A.

Construit la fabrica Lockheed Martin PZL Mielec din Polonia, elicopterul utilitar S-70 Black Hawk, foarte căutat pe piață, joacă un rol important în asigurarea cerințelor civile și de apărare în țările din Europa și nu numai. Elicopterul și-a câștigat reputația de fi aeronava utilitară de încredere pentru operatorii din întreaga lume, cu o versatilitate multi-misiune de neegalat și o navigabilitate de nivel militar, care oferă capacitatea de a opera în condiții meteorologice extreme, pe timp de zi sau de noapte.

MAI are in dotare 6 elicoptere Black Hawk – 5 rosii pentru SMURD si unul albastru pentru Politie.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

3 comentarii

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.