Aerostar Bacau a semnat un acord de parteneriat cu firma americana Raytheon, cea care face rachetele Patriot

Ministerul Economiei, prin compania bacauana Aerostar SA si compania americana Raytheon International Defence System au semnat, miercuri, in prezenta premierului Mihai Tudose, Memorandumul privind colaborarea in domeniul echipamentelor si componentelor aferente sistemului integrat multilevel de aparare aeriana. Compania americana Raytheon este cea care fabrica rachetele Patriot.

La ceremonia de la Palatul Victoria, in afara de Mihai Tudose, au fost prezenti si ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, ministrul Economiei, Gheorghe Simon, consilierii de stat Lucian Foca, Florin Vodita, Felix Rache si Ramona Lohan, si ambasadorul Statelor Unite in Romania, Hans Klemm.

”Documentul prevede transferul de tehnologie si asistenta tehnica necesara pentru modernizarea si retehnologizarea echipamentelor existente, precum si asigurarea suportului tehnic specific pentru sistemele de racheta Patriot. Semnarea memorandumului permite astfel lansarea efectiva, in cursul acestui an, a procedurilor pentru achizitionarea primului sistem Patriot din dotarea Armatei Romaniei, in concordanta cu Planul de inzestrare pentru 2017 – 2026 si in contextul angajamentelor Romaniei ca stat partener in flancul estic al NATO si partener strategic in relatia cu SUA”, informeaza Guvernul.

Companiile semnatare sustin ca memorandumul este un prim pas pentru o colaborarea mai lunga, in cadrul programelor de inzestrare a Armatei Romane.

”Vor fi create astfel oportunitati pentru implementarea noilor tehnologii de varf in domeniu, iar dezvoltarea celui mai avansat sistem antiracheta constituie nu doar o garantie de securitate pentru Romania, ci si indeplinirea unor angajamente asumate de Romania ca stat partener in cadrul NATO”, mai precizeaza sursa citata.

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here