Aerostar Bacău devine oficial Centru de Mentenanță pentru aeronavele F-16 ale României

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

A fost semnat protocolul de colaborare dintre Statul Major al Fortelor Aeriene si Aerostar SA. În urma acestui protocol, Aerostar Bacău devine oficial Centru de Mentenanță pentru aeronavele F-16 ale României. Anunțul a fost făcut de către Forțele Aeriene Române.

„Astăzi, 07 august 2020, a fost semnat protocolul de colaborare între Statul Major al Forțelor Aeriene și Compania S.C. Aerostar S.A., desemnată ca Centru de Mentenață aeronave F – 16, în acest fel contribuind la dezvoltarea și continuarea unei relații de colaborare strânse dintre industria națională de apărare și Ministerul Apărării Naționale.

S.C. Aerostar S.A. cu o prezență de peste 60 de ani pe teritoriul național și o istorie în cooperarea cu Forțele Aeriene Române, prin participarea la programe de anvergură în domeniul aviației militare, desemnat Centru de Mentenanță aeronave F – 16, asigură concentrarea tuturor resurselor necesare într-un singur centru de mentenanță pe teritoriul României, atât pentru regenerarea resursei cât și pentru modernizarea aeronavelor F-16.

În contextul acordării a 2% din P.I.B. către bugetul Ministerului Apărării Naționale, viziunea strategică a Guvernului României este de a reconecta industria națională de apărare la ritmul de dezvoltare tehnologică necesar participării cu produse competitive la programele majore de înzestrare pe care le derulează Armata României”, precizează ROAF.

România are în dotare 12 aeronave F-16 preluate din Portugalia. Încă cinci urmează să ajungă sub comanda noastră. În luna iunie, compania portugheză OGMA a anunțat că două aeronave din cele cinci pe care România le-a achiziționat au fost reparate și modernizate.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here