Aeroportul Luton a suspendat zborurile din cauza unui defect pe pista de rulare, provocat de caniculă 


Aeroportul Luton a suspendat zborurile din cauza unui defect pe pista de rulare, provocat de caniculă. Din cauza valului de căldură, unele spitale au anulat operațiile care nu sunt urgente, iar populația a fost sfătuită să evite deplasările.

În urma temperaturilor ridicate de astăzi, a fost identificat un defect pe suprafața pistei. Inginerii au fost chemați imediat la șantier, iar lucrările de reparații sunt în curs de desfășurare pentru a relua operațiunile cât mai curând posibil. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, au transmis reprezentanții aeroportului pe Twitter. Aeroportul Luton are o singura pista, iar potrivit SkyNews, ultimul zbor a avut loc la ora locală 15:07 (sau 17:07 ora României).

Pe fondul caniculei care amenință viețile oamenilor, Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie a declarat o urgență națională, iar Met Office a emis primul său Cod Roșu de căldură extremă. Valul de căldură este programat să atingă vârful marți, după ce azi temperaturile au ajuns până la 39°C în anumite părți din West Midlands, în timpul după-amiezii.

Oamenii sunt îndemnați să evite călătoriile neesențiale și au fost emise avertizări în legătură cu posibile perturbări în circulația trenurilor. Restricțiile de viteză acoperă o mare parte a rețelei, din cauza riscului ca șinele să se dilate din cauza căldurii. Șoferii au fost sfătuiți să încerce să evite deplasările în cele mai calde perioade ale zilei, mai ales dacă au mașini mai vechi.


Unele spitale au luat decizia de a anula programările și operațiile de rutină din cauza riscului atât pentru pacienți, cât și pentru personal. De asemenea, serviciul de ambulanță întâmpină probleme, cu timpul de așteptare deja în creștere. Specialiștii avertizează că situația se va înrăutăți, iar pacienții pot fi blocați în vehicule fierbinți ore întregi în timp ce așteaptă internarea la spitale.

sursa : biziday.ro

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.