Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău este al doilea cel mai performant aeroport din Europa, în restabilirea conectivității directe, indirecte și totale

2

Conform Raportului de Conectivitate al Industriei Aeroporturilor pentru anul 2024, elaborat de ACI – Consiliul Internațional al Aeroporturilor, Aeroportul Bacău a înregistrat în 2024 o creștere de 467% a conectivității în raport cu 2023.
 
Raportul indică faptul că, deși unele aeroporturi mici au avut realizări notabile, această categorie a înregistrat performanțe modeste în ceea ce privește recuperarea conectivității directe, indirecte și totale. Acest fapt reflectă tendința companiilor aeriene de a favoriza piețele mai mari – în special operatorii low cost, care s-au concentrat pe piețele de dimensiuni medii, unde au identificat oportunități semnificative de dezvoltare a rutelor.

În aceste condiții, restabilirea de către aeroportul Bacău a conectivității reprezintă o realizare importantă în contextul competiției existente cu aeroporturile mai mari din regiune.
 
În prezent de pe aeroportul din Bacău sunt operate zboruri directe spre 14 destinații,iar până la sfarșitul anului 2024 numărul acestora va crește la 17 destinații directe operate.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.