Aeroportul din Bacau nominalizat ca fiind cel mai “modern și cochet” aeroport din Regiunea Nord-Est

Joi, 12 decembrie, la Iasi a avut loc Gala Descoperă Nord-Est”, organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Evenimentul are rolul de a evidentia proiectele considerate de impact major asupra dezvoltării regionale.

În cadrul Galei au fost premiate acele organizații și companii care, prin activitatea desfășurată, promovează turismul şi au derulat proiecte de succes în anul 2019.

Aeroportul Internațional George Enescu din Bacău s- a numărat printre proiectele nominalizate, fiind considerat cel mai “modern și cochet” aeroport din Regiunea Nord-Est, cu rol important în dezvoltarea regională și valorificarea potențialului local.

Prezent la “Gala turismului Descoperă Nord-Est – inovarea în proiectele de patrimoniu cultural”, președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, a subliniat faptul că “Aeroportul Internațional George Enescu din Bacău reprezintă deopotrivă o poveste de succes, o șansă reală pentru dezvoltarea și creșterea competitivității regionale, dar și un exemplu de conlucrare exemplară între autoritățile locale, centrale și europene. Aeroportul din Bacău este, de fapt, rezultatul unei munci de echipă la care au luat parte, pe lângă aparatul de specialitate al Consiliului Județean Bacău și al Aeroportului George Enescu, specialiști ai Ministerului Transporturilor, Consiliului Concurenței, Comisiei Europene, consultanți și proiectanți, dar și cu sprijinul consilierilor județeni și al parlamentarilor de Bacău. Împreună, am realizat, de la faza de proiect la realitatea de astăzi, modernizarea Aeroportului George Enescu din Bacău! Investițiile, în valoare totală de peste 61 milioane Euro, nu se opresc însă aici! Se află în curs de finalizare modernizarea străzii Aeroportului, principala cale de acces către aeroportul băcăuan, care va avea patru benzi de circulație, fluidizându-se astfel traficul în zonă. Totodată, s-a semnat contractul de execuție pentru modernizarea pistei care va permite aterizarea avioanelor de mare tonaj, atragerea de noi operatori și creșterea numărului de destinații, precum și un grad sporit de siguranță și securitate. Ne dorim să construim în Bacău un aeroport modern, o poartă deschisă către întreaga lume!

Comunicat de presa CJ Bacau

 

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here