AEP recrutează operatori de calculator pentru secțiile de votare. La alegerile din acest an, fiecare alegător va fi verificat, pe loc, în baza de date

0

Autoritatea Electorală are nevoie de 30.000 de persoane care să înveţe să opereze sistemul informatic special de prevenire a fraudării votului, o campanie de recrutare de personal fiind deja în derulare. Aplicaţia informatică specială pentru prevenirea fraudării alegerilor este realizată de STS şi foloseşte o bază naţională de date.

Începând cu scrutinele din anul acesta (alegeri locale și parlamentare), prima persoană care vă va întâmpina în secţia de votare va fi operatorul unui calculator, care trebuie să verifice actul de identitate al alegătorului.

Sistemul  informatic de monitorizare va semnala dacă persoana care votează a împlinit 18 ani până în ziua votării inclusiv, dacă și-a pierdut drepturile electorale, dacă e arondată la altă secție și dacă a mai votat în acea zi.

Autorităţile reamintesc că tentativa de a vota de mai multe ori e infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea. La alegerile europarlamentare din 2014, AEP a constatat că peste 4.600 de persoane au votat de cel puţin 2 ori, anunţă stiri.tvr.ro

Prezenţa de spirit şi cunoştinţele informatice de bază sunt printre criteriile de selectare, iar 25.000 de persoane s-au înscris până acum la selecţie. Operatorii care trec testul vor fi plătiţi pentru activitatea lor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.