Adrian Năstase iese din închisoare: „Mi-am executat pedeapsa!”

0

Magistrații Tribunalului Ilfov au decis că Adrian Năstase poate fi eliberat condiționat din închisoare. Aceștia au confirmat decizia Judecătoriei Sectorului 4, care a decis același lucru.

Adrian Năstase, condamnat la patru ani și șase luni de închisoare, prin contopirea pedepselor din dosarele „Zambaccian” și „Trofeul calității”, va fi eliberat condiționat după ce a executat o treime din pedeapsă. Magistrații au ținut cont și de faptul că Năstase a elaborat trei lucrări științifice, în urma cărora a scăpat de 105 zile de închisoare. Năstase nu va putea ocupa nicio funcție publică timp de 5 ani.

„Eu nu înțeleg de ce DNA trebuie să participe și la ședința de eliberare conditionată. Nu discutăm despre ce am făcut eu în copilărie, ci de conduita mea în pușcărie, care e catalogată drept impecabilă de către comisie. Eu am participat la prelegeri și în calitate de cursant. Mi-am executat pedeapsa, respectând legea. Bănuiesc că DNA ar vrea ca eu să nu mai zic nimic, să nu mai critic. Încerc, dar nu pot. Am prezentat argumentele mele. Îl asigur pe domnul procuror că nu mă voi înscrie la prezidențiale, deci nu e riscul să repet faptele din Trofeul Calității”, a declarat Năstase în fața judecătorilor Tribunalului Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.