Adrian Craiovan ar viza revenirea la conducerea Companiei Regionale de Apă Bacău


Concursul pentru ocuparea funcției de director general al Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB) va avea loc miercuri 11 februarie. Surpriza ar putea veni din partea lui Adrian Craiovan, om cu state vechi în domeniul utilităților Bacăului. Fost director al RAGC și, mai apoi, al Companiei de Apă Bacău, Craiovan vizează o revenire la timona CRAB după ce a fost înlăturat din societate în urmă cu mai mulți ani, odată cu fuziunea dintre Compania de Apă și Apa Serv, operatorul de utilități al județului Bacău. 

Adrian Craiovan CRABPotrivit unor surse din cadrul CRAB, actualul director general – Răzvan Găină – nu mai e foarte sigur pe postul său, după ce fostul șef al furnizorului de utilități, Adrian Craiovan (foto), ar fi intrat în cursa pentru conducerea companiei. Situația lui Găină s-ar fi complicat după incidentul ce a condus la stoparea furnizării apei, în municipiul Bacău, pentru mai multe zile. Proasta gestionare a comunicării publice, dar și întârzierile din cadrul programului POS Mediu derulat de CRAB par să fi slăbit, în mod decisiv, poziția actualului director general al CRAB.

La asta se adaugă contradicțiile de dată recentă avute cu președintele Consiliului de Administrație al CRAB, Constantin Apostol, care a afirmat în cadrul unui interviu că fisurarea conductei de alimentare cu apă a Bacăului are la origine erori de proiectare și execuție a lucrării. În contrapartidă, în cadrul unei conferințe de presă derulată pe 20 ianuarie, Răzvan Găină a scos din calcul ipoteza vehiculată de Apostol, sugerând că una dintre cauzele fisurării conductei de 1000 milimetri ar putea fi chiar activitatea seismică de la începutul anului.

Apostol Stava - doi cumetri penaliCumătru al primarului Romeo Stavarache, Constantin Apostol figurează drept inculpat în dosarul penal în care DNA îl acuză pe primarul Bacăului de comiterea a 5 infracțiuni de luare de mită. Ani de zile, Apostol a fost văzut drept un protector al lui Găină, fiind girantul directorului general al CRAB la vârful municipalității Bacău, entitate administrativă care deține aproape 52 la sută din acțiunile furnizorului de utilități. Varianta posibilei înlăturări a lui Găină de la timona CRAB are legătură atât cu revenirea lui Stavarache în administrație, acesta conducând prin interpuși Primăria Bacău plasat fiind sub control judiciar, dar și cu ruperea legăturilor altădată trainice cu Consiliul Județean (CJ), al doilea mare acționar al CRAB (peste 45 la sută din acțiuni).

Înainte să fie săltat de DNA, în iulie 2014, primarul Bacăului încheia un amplu protocol administrativ cu CJ, vizând atât modernizarea Aeroportului Bacău, cât și construirea noii săli polivalente, din cartierul CFR, cu fonduri de la Compania Națională de Investiții, aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, condus de pesedistul Liviu Dragnea. Cum proiectul polivalentei a rămas în aer, Consiliul Local Bacău a abrogat hotărârile prin care municipalitatea se asocia cu județul Bacău pe proiectele administrative amintite (lucru făcut, în oglindă, de CJ). Cum Găină este perceput în mediile administrative ca fiind omul șefului CJ Bacău, Dragoș Benea, este Gaina Razvanposibil ca Stavarache și cumătrul său „coleg” de dosar penal, Constantin Apostol, să fi optat – între timp – pentru un alt nume de director general. Un tehnocrat, de ce nu.

La nivelul CRAB, pe lângă Răzvan Găină (foto, în cămașă), au fost vehiculate mai multe nume în relație cu concursul care va avea loc miercuri, între acestea numărându-se cel al fostului prefect, Claudiu Șerban, al lui Silviu Lefter și, cel mai credibil, al fostului director general al furnizorului de utilități, Adrian Craiovan. Acesta din urmă vizează o revenire la conducerea societății, după ce în trecut a fost înlăturat din postul de director general, odată cu fuziunea dintre Compania de Apă și Apa Serv, în urma căreia a luat ființă CRAB. Potrivit anunțului postat pe site-ul apabacau.ro, concursul se va desfășura miercuri, 11 februarie, și va consta într-o probă scrisă de până la 2 ore. Procesul de evaluare a candidaților se va derula pe o perioadă de 2 zile. Concursul este organizat de o firmă specializată în recrutări – Barnett McCall Recruitment.

Vom reveni.

*Sursă foto Adrian Craiovan: Deșteptarea

 

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.