Administratorul unei societati comerciale din Bacau, trimis in judecata pentru un prejudiciu de peste 11.500.000 de lei

0

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a administratorului SC Simplex Cdm SRL Bacău şi SC Carstyle SRL Bacău, Nicolae Alistar, acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al DNA remis luni, Nicolae Alistar este acuzat şi de refuz nejustificat al unei persoane de a prezenta organelor competente documentele legale şi bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale şi sustragere de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale sau vamale, prin nedeclararea, declararea fictivă ori declararea inexactă cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate.

De asemenea, procurorii au decis trimiterea în judecată a lui Florin Dragomir, acuzat de complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală.

Potrivit anchetatorilor, în perioada noiembrie 2007 – octombrie 2009, Nicolae Alistar, în calitate de administrator împuternicit al SC Simplex Cdm SRL Bacău, respectiv administrator al SC Carstyle SRL Bacău, a omis să evidenţieze în actele contabile ale acestor societăţi operaţiunile comerciale efectuate (livrări şi achiziţii de bunuri şi prestări servicii).

“În această modalitate, inculpatul a creat în dauna bugetului de stat un prejudiciu total în sumă de 11.597.725 lei (echivalentul a 2.777.693 euro) reprezentând impozit pe profit şi TVA. De asemenea, Alistar Adrian Nicolae, în aceeaşi calitate, a încasat personal suma totală de 16.992.134 lei, din conturile bancare ale firmelor pe care le reprezenta, cunoscând că aceşti bani provin din infracţiuni”, susţin procurorii DNA.
Aceştia mai arată că, în scopul de a se sustrage de la verificările financiar-fiscale şi vamale realizate de autorităţile publice competente, Nicolae Alistar a declarat în mod fictiv sediul social al SC Simplex Cdm SRL.

“În plus, inculpatul Alistar Adrian Nicolae a refuzat în mod nejustificat să prezinte reprezentanţilor Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Bacău documentele legale, tocmai în scopul de a împiedica verificările financiar fiscale. Garda Financiară – Secţia Judeţeană Bacău s-a constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 24.159.588 lei”, informează DNA.

Curtea de Apel Bacău a dispus, pe data de 17 octombrie, arestarea preventivă a lui Nicolae Alistar pentru 29 de zile. Acesta a mai fost trimis în judecată în alte două dosare instrumentate de procurorii anticorupţie, în legătură cu infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bacău.

Sursa: Financiarul

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.