Adi Minune riscă 8 ani de pușcărie pentru evaziune. Manelistul nu-și poate justifica averea

0

Adrian Simionescu, zis Adi Minune, si sotia sa, Ecaterina, se vor prezenta la 21 ianuarie 2015 în fața judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a încerca sa justifice banii castigati și ca și-au plătit impozitele. După verdict, cei doi se vor confrunta cu mai multe probleme, pentru că Fiscul va verifica toti banii manelistului, pe baza documentatiei depuse de Agentia Nationala de Integritate (ANI).

Simionescu a intrat in vizorul ANI inca din 2010, cand inspectorii au descoperit ca manelistul, pe atunci consilier local in comuna Stefanestii de Jos, nu poate sa justifice 104.000 de euro. Atunci au mai descoperit ca in noiembrie 2005, Adi Minune a facut mai multe tranzactii dubioase in valoare de aproximativ 800.000 de euro, cel mai probabil bani castigati din muzica, pentru care nu a platit impozite, așa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor în care sunt implicați cântăreți.

ANI l-a iertat atunci pe Minune si a scapat cu o amenda de 1.000 de lei, insa dosarul acestuia a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar daca nu va reusi sa demonstreze ca si-a platit impozitele, manelistul risca sa ramana fara o buna parte din avere si poate sa ajunga chiar la puscarie.

Conform Articolului 9 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, cu modificările şi completările ulterioare.O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările şi completările ulterioare, ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale constituie infracţiuni de evaziune fiscală şi se pedepsesc cu închisoare de la 2 ani la 8 ani şi interzicerea unor drepturi.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.