Adepţi ai Statului Islamic, expulzaţi din România. Un student tunisian, pregătit să devină martir

0

Şapte cetăţeni străini au fost expulzaţi din România. Agenţii secreţi i-au filat şi au descoperit că cei şapte erau adeptaţi ai Statului Islamic (ISIS) şi reprezentau un pericol pentru siguranţa ţării. Mai mult, unul dintre ei, un student tunisian, era dispus să devină martir. Suspecții au fost monitorizați începând cu 2013, când agenţii secreţi români au aflat că aceştia sunt adepţi ai unor organizaţii teroriste, precum Statul Islamic sau Al-Qaeda.

IRAQ-UNRESTUnul dintre cei şapte a venit în România, ca student, în 2011. Până în 2013, nu a avut niciun fel de legături cu organizaţii teroriste. În acelasi an, tânărul a intrat în contact cu Statul Islamic şi a trecut printr-un proces rapid de radicalizare.

El a postat mesaje în mediul online cu scopul de a promova imaginea Statului Islamic şi chiar ajunsese să spună în public că este dispus să devină martir al acestei grupări teroriste.

Celelalte şase persoane expulzate nu au trecut prin radicalizare, dar au devenit adepţi şi se pregăteau să convingă şi alte persoane din ţară să adere la organizaţiile teroriste. Cei şapte au fost prezentaţi în faţa instanţei, iar judecătorii au decis ca aceştia să fie expulzaţi. Studentul nu va mai avea voie să intre în România timp de zece ani.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.