Actrița Katia Pascariu a primit Marele Premiu al Galei Star pentru spectacolul „Copii răi”

0

Actrița Katia Pascariu a câștigat, marți seara, Marele Premiu și trofeul ”Galei Star”, anunță Agerpres. „Gala Star – One man show” este singurul festival-concurs din România și printre puținele din lume deschis prezentării scenice de recitaluri dramatice. Gala a fost organizată în parteneriat de Teatrul Municipal ,,Bacovia” și Primăria Bacău. 

katiapascariuJuriul, format din actorul american Nick Mancuso, regizorul Alexander Hausvater și dramaturgul Valentin Nicolau a mai acordat ”Premiul one-women-show” interpretei Irena Boclincă, actriță la Teatrul ”Eugen Ionescu” din Chișinău, ce a adus pe scena băcăuană spectacolul ”Edith Piaf, femeia care a iubit” — scenariul și regia Nelly Cobzaru, profesor la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, și ”Premiul one-man-show” lui Cristin Iorga , actor la teatrul Nord din Satu Mare, prezent la actuala ediție cu recitalul ”Colateral Oedip” de Mihai Ignat, regizat de Laura Moldovan.

Premiul ”Ștefan Iordache”, acordat de un juriu format din liceeni, a revenit actriței Katia Pascariu. Câștigătorul Marelui Premiu a primit 1.000 de euro, iar fiecare premiu de interpretare a avut o valoare de 500 de euro. Absolventă în anul 2006 a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie I.L Caragiale, membru al rețelei europene de teatru EPCYN, actriță ce s-a făcut remarcată pe scena Teatrului Odeon și Teatrului Mic din București, precum și în pelicula ,,După dealuri” regizată de Cristian Mungiu, la Bacău ea a câștigat publicul și juriul cu spectacolul ”Copii răi”, scris de Mihaela Michailov și regizat Alex Mihăilescu.

Actuala ediție a festivalului (a IX-a), ce a beneficiat de un buget de 120.000 de lei, a inclus pe durata a cinci zile 10 recitaluri în concurs. Selecția finaliștilor a fost realizată din 48 de recitaluri înscrise inițial în competiție. 

PREMII:

Juriul Galei „Star”, format din Nick Mancuso (actor, preşedinte al juriului), Alexander Hausvater (regizor) şi Valentin Nicolau (dramaturg), a oferit următoarele premii:

Marele Premiu şi Trofeul Festivalului: Katia Pascariu – „Copii răi” (foto), de Mihaela Michailov. Producţie independentă, Bucureşti. Regia: Alex Mihăescu.

Premiul pentru cel mai bun one woman show: Irena Boclinca – „Edith Piaf – femeia care a iubit”. Scenariul şi regia: Nelly Cozaru. Producţie independentă, Chişinău, Republica Moldova.

Premiul pentru cel mai bun one man show: Cristian Iorga – “Colateral, Oedip”, de Mihai Ignat. Producător: Laura Moldovan, în colaborare cu Asociaţia Culturală Transfestsilvania Theatrum, Satu Mare. Regia: Laura Moldovan.

Juriul liceenilor a acordat Premiul onorific „Ştefan Iordache” actriţei Katia Pascariu – „Copii răi”, de Mihaela Michailov. Producţie independentă, Bucureşti. Regia: Alex Mihăescu.

Premiul „Actori pentru Actor – Dinu Apetrei”, acordat de juriul actorilor din Teatrul Municipal „Bacovia”, prezidat anul acesta de Eliza Noemi Judeu, a fost înmânat actriţei Florina Găzdaru, pentru recitalul “Eu, mama şi bunica”. Adaptare de Firuţa Apetrei, după Krzysztof Bizio. Regia: Firuţa Apetrei. Producţie independentă, Bacău.

Începând cu ediţia a IX-a a Galei „Star”, Teatrul Municipal „Bacovia” a iniţiat Concursul de Dramaturgie – Monodramă, pentru a încuraja scrierea de texte de calitate care să stea la baza unor viitoare recitaluri actoriceşti. Dramaturgul Valentin Nicolau – în calitate de preşedinte al juriului, dramaturgul Radu Macrinici şi criticul de teatru Doru Mareş, secretar literar al Teatrului Municipal „Bacovia”, membri ai juriului Concursului de Dramaturgie, au acordat următoarele distincţii:

Premiul pentru Cea mai bună monodramă: Mircea M. Ionescu, pentru piesa „Monolog în doi cu moartea la uşă”. Aceasta va fi montată în viitoarea stagiune pe scena Teatrului Municipal “Bacovia”.

Menţiune pentru Cea mai bună monodramă: Ştefan Caraman, pentru piesa „Ziua în care am divorţat”

Menţiune pentru Cea mai bună monodramă: Mihai Ignat, pentru piesa „Mi-e frică”

Premiu special pentru dramatizări: Edith Negulici pentru piesa „Menage à trois”, realizată de după romanele „Trois” şi „Iubire” de Julian Barnes.

 

 

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.