Activități preventive desfășurate de polițiști în Parcul Cancicov din Bacău

0

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, Serviciului Rutier şi poliţişti de proximitate din cadrul Secţiei 1 şi Secţiei 2 Bacău au fost prezenţi, la data de 13 august a.c., în Parcul Cancicov din Bacău, printre copii, părinţi şi bunici.

Au fost organizate concursuri pentru adolescenți, desene pe asfalt și concursuri de biciclete pentru cei mici.

Astfel, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii au înmânat legitimaţii de poliţist pentru o zi copiilor care au răspuns la întrebări cu tematică specifică, au participat la concursuri pe linia prevenirii victimizării minorilor, a violenţei şi a accidentelor rutiere.

Cei prezenți în Parcul Cancicov au adresat întrebări poliţiştilor cu privire la diferite situaţii cu care s-au confruntat, cu privire la maşina poliţiei rutiere, aparatul radar sau etilotest.

Activitatea desfășurată a urmărit informarea celor prezenţi asupra modalităţilor de prevenire a evenimentelor negative în perioada vacanţei de vară.

Copii au primit pliante cu recomandări preventive pentru o “Vacanţă în siguranţă” , părinţii şi bunicii pentru prevenirea furturilor din locuinţă şi din auto şi a infracţiunilor de tâlhărie, fiind avertizaţi că “Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi”, în cadrul campaniei cu acelaşi nume, implementată în parteneriat cu Societatea Groupama Asigurări S.A.

Parteneri ai acestui eveniment au fost: Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, Primăria Municipiului Bacău, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bacău, Asociația pentru Prevenirea Adicției și Comportamentului Adictiv Bacău, Asociația pentru Promovarea Dezvoltării Personale Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.