Actiune rutiera in Bacau. Pietoni si soferi, sanctionati de politisti. 14 masini au fost scoase din circulatie din cauza defectiunilor

0

La data de 12 iunie a.c., în intervale orare diferite, polițiștii Serviciului Rutier Bacău,  împreună cu cei de ordine publică au desfășurat o acțiune în județ, pentru prevenirea și combaterea abaterilor pietonilor de la regimul circulației rutiere.

          În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au sancționat contravențional 32 de pietoni, pentru traversări prin locuri nepermise, totodată prezentându-le acestora riscurile la care se expun prin aceste acțiuni.

          De asemenea, au fost scoase din circulație 14 autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice și puneau în pericol siguranța traficului rutier.

          Pentru alte nereguli constatate, politiștii au aplicat 100 de sancțiuni contravenționale și au reținut 3 permise de conducere.

Polițiștii rutieri recomandă pietonilor să evite să circule pe partea carosabilă şi să folosească pentru traversare trecerile pentru pietoni marcate şi semnalizate corespunzător, asigurându-se temeinic înainte de a se angaja în traversare.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent dacă este vorba despre pietoni sau vehicule.

De asemenea, pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere, pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, conducătorii auto trebuie să acorde o atenţie deosebită modului în care circulă şi să adapteze viteza la condiţiile de drum, având în vedere că, distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.