Actiune a politiei Bacau pentru prevenirea si combaterea produselor contrafacute


Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au continuat acțiunile pentru protejarea mediului de afacrei împotriva ilegalităților economice. În cadrul unei acțiuni desfășurate în Piața Centrală din Bacău polițiștii au întocmit trei dosare penale sub aspectul săvârșirii de punere în circulație de produse contrafăcute.

             La data de 13 aprilie a.c., polițiștii de investigare a criminalităţii economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacăuau desfășurat o acțiune în Piața Centrală din municipiul Bacău, pe linia prevenirii și combaterii comercializării de produse contrafăcute.

S-a acționat pentru depistarea agenţilor economici şi a persoanelor fizice care comercializează îmbrăcăminte şi încălțăminte contrafăcute.

În cadrul acțiunii poliţiştii au constatat 3  infracţiuni, toate la la Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

De asemenea, poliţiştii au confiscat produse în valoare totală de peste 10 000 de lei.

 

Exemplu :

La punctul de lucru al unei societăți comerciale, situate în Piața Centrală Bacău polițiștii au identificat expuse la vânzare articole de îmbrăcăminte și încălțîminte purtând diferite mărci, susceptibile a fi contrafăcute, având în vedere lipsa documentelor de proveniență și prețul relativ mic comparative cu produsele similar originale.

Polițiștii au ridicat în vederea confiscării articole de îmbrăcăminte și încălțăminte în valoare totală de 7 573 de lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de produse contrafăcute.

 

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

1 comentariu

  1. Nu stiu ce controale fac politistii, ca nu poti sa treci prin piata fara ca brunetii sa nu te intrebe daca nu cumperi tigari, telefoane,s.a. Cred ca totul este de publicitate ca sa mai bifeze si ei o activitate.
    Eficienta=0

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.