Actiune pentru prevenirea si combaterea pirateriei si a comercializarii produselor contrafacute in Bacau

0

Având în vedere planul general de măsuri pentru siguranţa cetăţeanului, aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, conducerea Poliţiei Române a dispus, în perioada 23 – 28 februarie a.c., intensificarea acţiunilor pentru prevenirea și combaterea pirateriei și a comercializării de produse contrafăcute.

În perioada 23-28 februarie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigarea Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţişti de investigare a criminalităţii economice, ordine publică, rutieră, precum şi din cadrul altor structuri ale poliţiei au desfășurat, la nivel național, activități de prevenire și combatere a pirateriei și a comercializării de produse contrafăcute.

S-a acționat pentru depistarea agenţilor economici şi a persoanelor fizice care comercializează băuturi alcoolice, piese auto, îmbrăcăminte şi încălțăminte contrafăcute sau produse audio-video piratate.

În Județul Bacău, în urma celor 14 acţiuni desfășurate, poliţiştii au constatat 6  infracţiuni, toate la la Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, efectuând cercetări faţă de 14 persoane.

Pentru neregulile depistate pe linia comercializării produselor, au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 15 625 de lei.

De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat bunuri în valoare de 10 370 de lei  şi au confiscat produse în valoare totală de 4 084 de lei.

Poliţia Română continuă acţiunile, la nivel naţional, pentru protejarea drepturilor şi intereselor comerciale ale cetăţenilor, prin verificarea legalităţii activităţilor comerciale.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.