Actiune pentru combaterea evaziunii fiscale in judetul Bacau


La data de 08 aprilie a.c., polițiștii Seviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bacău au organizat o acţiune pentru combaterea evaziunii fiscale, pe raza județului. În urma activităţilor desfășurate au fost verificați 28 de operatori economici.

 Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 14 sancţiuni contravenționale, din care 4 în baza Legii nr. 8/1996 şi 10 contravenţii aplicate conform O.U.G 28/1999, în valoare de 29.000 de lei.

Totodată, polițiștii au confiscat numerar în valoare de 2.000 de lei, reprezentând contravaloarea produselor agroalimentare comercializate şi nefiscalizate.

Exemplu:

Cu ocazia verificării economice efectuate la punctul de lucru al unui operator economic din oraşul Slănic Moldova, s-a constatat că acesta desfăşura activităţi de comercializare produse agroalimentare fără a respecta prevederile Ordonanţei Guvernului 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

În acest sens, polițiștii au identificat în unitatea de vânzare o sumă nejustificată de 1.300 de lei, sens în care au aplicat sancţiunea contravenţională a amenzii în valoare de 10.000 de lei şi sancţiunea complementară de confiscare a sumei nejustificate, reprezentând produse agroalimentare comercializate şi nefiscalizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.