Actiune de ecologizare la Cimitirul Eroilor din Bacau

1

Marti, 3 aprilie 2012, la Cimitirul Eroilor din municipiul Bacău s-a desfăşurat  o acţiune de ecologizare şi înfrumuseţare, acţiune iniţiată de elevii Şcolii cu Clasele I–VIII „Alecu Russo” si Colegiului Tehnic „Anghel Saligny”  din municipiul Bacău în cadrul  proiectului “Cinste eroilor Patriei” din  programul „Şcoala altfel”.
Activitatea a fost coordonată de domnul profesor Andrei Enache (Şcoala cu Clasele I–VIII „Alecu Russo”), domnul profesor preot Ionut Casaneanu (Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”) si domnul colonel (r) Paul Valerian Timofte, preşedintele Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor – filiala judeţeană „Colonel Corneliu Chirieş” Bacău.
La această acţiune au participat aproximativ 40 de elevi din cele doua unitati scolare mai sus mentionate si 30 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău.
La final a fost oficiată  o slujbă religioasă  în memoria eroilor căzuţi la datorie în primul război mondial pentru independenţa şi suveranitatea ţării.
Domnul profesor Andrei Enache: „Prin acest proiect elevii au vrut sa atraga atentia cetatenilor să nu isi uite trecutul și pe eroii știuți și neștiuți ai neamului  romanesc căzuţi la datorie în primul război mondial pentru independenţa şi suveranitatea ţării.”


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.