Actiune de combatere a delictelor silvice. Politistii au confiscat 86 mc de lemn si au dat amenzi


În cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a delictelor silvice, polițiștii de la economic, împreună cu specialişti silvici, au confiscat valoric, 86 de m.c. de material lemnos şi au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.000 de lei unei societăți comerciale din comuna Plopana.

La data de 11 mai a.c., polițiștii de investigare a criminalităţii economice, împreună cu cei din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Traian, cu sprijinul specialiştilor silvici au desfășurat o acțiune de prevenire şi combatere în domeniul prelucrării şi comercializării materialului lemnos.

Poliţiştii au confiscat, valoric, 86 de m.c. material lemnos, în valoare de 73.000 de lei. Totodată, au fost aplicate în total, 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 23.000 de lei, din care 4 sancțiuni contravenționale aplicate în baza Legii 171/2010.

În urma verificărilor efectuate de către poliţişti, cu sprijinul specialiştilor silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, la o societate comercială din comuna Plopana, s-au constatat nereguli cu privire la modul de înregistrare a datelor în sistemul SUMAL şi diferenţe între stocurile scriptice şi cele fizice de material lemnos.

Față de cele constatate, s-a luat măsura sancționării contravenționale conform Legii 171/2010, în valoare de 15.000 de lei, precum și confiscarea contravalorii cantității de material lemnos comercializată fără îndeplinirea condițiilor legale, în sumă de 73.000 de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.