Actiune de amploare in Onesti pentru prevenirea si descurajarea faptelor penale sau contraventionale


In perioada 06.01- 07.01.2012 în municipiul Onești s-a desfășurat o acțiune în sistem integrat, pentru prevenirea şi descurajarea faptelor penale ori contravenţionale şi pentru siguranţă publică. Poliţişti de investigaţii criminale, de poliţie rutieră și de ordine publică, în colaborare cu jandarmi au desfăşurat, în perioada 06.01- 07.01.2012, acţiuni în sistem integrat în urma cărora au fost constatate 8 infracţiuni.

Poliţiştii i-au sancţionat pe cei care au încălcat unele norme de convieţuire socială, ordine şi linişte publică – fiind constatate 20 abateri la Legea nr. 61/1991, dar şi o abatere prevăzută de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Polițiștii au aplanat 12 stări conflictuale, au depistat două persoane care se sustrăgeau cercetărilor în dosare penale și au efectuat două percheziții.

Exemple:

1.Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Onești au efectuat două percheziții domiciliare la locuința lui Claudiu M., de 34 de ani şi a lui N. S. de 17 ani ambii din municipiul Oneşti, unde au fost au fost găsite mai multe bunuri a căror proveniență nu a putut fi justificată de cei doi tineri.

Polițiștii au stabilit în urma cercetărilor că bunurile găsite, respectiv bijuterii din aur, un laptop, un televizor și suma de 400 lei au fost sustrase din patru locuințe de pe raza municipiului.

În cauză se continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea în totalitate a prejudiciului.

Cei doi tineri au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oneşti care a dispus cercetarea lor în stare de libertate.

 2. Polițiștii au depistat-o pe Marița F., de 25 de ani, din județul Galați în timp ce se afla pe Calea Mărășești din Onești și apela la mila publicului trecător.

Deoarece aceasta a mai fost depistată săvârșind astfel de fapte, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cerșetorie.

 3. La data de 07.01.2012, în timp ce se afla pe strada Belvedere, Daniela G., de 29 de ani, a fost surprinsă de polițiști în timp ce apela la mila publicului.

Întrucât cea în cauză nu este la prima faptă de acest gen, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.