Acțiune a polițiștilor de la economic. S-au aplicat amenzi de 10.000 lei


          În perioada 06-07 septembrie a.c., în intervalul orar 09:00 – 14:00, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat o acţiune pentru combaterea activităților ilicite, în domeniul protecţiei mediului, de pe raza judeţului Bacău.

          La activități au fost angrenate efective de poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Agenția Națională „Apele Române” – A.B.A. Siret, Garda Forestieră Suceava şi Garda Nationala de Mediu – C.J. Bacău.

          Au fost verificați 12 operatori economici și au fost aplicate 3 sancţiuni contravenționale, în valoare totală de 10.000 de lei. Totodată, s-a dispus ca măsură complementară anularea autorizaţiei de colectare de deşeuri.

Exemplu:

           Cu ocazia verificărilor efectuate la punctul de lucru al unei unități economice, administrată de un barbat de 33 de ani, s-a constatat faptul că nu au fost respectate dispoziţiile prevăzute de OUG 31/2011 privind interzicerea achiziţionării de la persoane fizice a metalelor feroase şi neferoase şi a aliajelor acestora, respectiv, nu a completat la zi borderoul de achiziţie metale feroase şi neferoase de la persoane fizice.

În consecinţă, a fost aplicată o sanctiune contravențională în valoare de 10.000 lei şi a fost propusă ca măsură complementară anularea autorizaţiei de colectare deşeuri de către organele competente.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.