VIDEO : Actiune a politiei Bacau pentru prevenirea si combaterea faptelor de natura penala si contraventionala


Acțiune în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională 144 de polițiști de ordine publică, poliție rutieră și investigații criminale, au acționat în sistem integrat împreună cu reprezentanți ai I.J.J. Bacău, Poliția Locală Bacău, pe raza municipiului Bacău, în vederea prevenirii și combaterii faptelor de natură penală și contravențională.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 132 persoane, au fost aplicate un total de 89 de sancțiuni contravenționale, au fost întocmite 8 dosare de cercetare penală, a fost depistată o persoană care se sustrăgea urmăririi penale și au fost efectuată o percheziție domiciliară.

Exemple:

1. Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție au identificat un minor de 14 ani, din Bacău, care se sustrăgea urmăririi penale.

Acesta este cercetat de polițiști în mai multe cauze de furt calificat. 2. La data de 06.01.2012, în jurul orei 09.30, a fost depistată Valerica M., de 26 de ani, din comuna Orbeni, în timp ce se afla în curtea Bisericii Sf. Dumitru de pe strada Bicaz și apela la mila publicului.

Deoarece aceasta nu nu se află la prima abatere de acest gen polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de infracțiunii de cerșetorie.

3.La data de 06.01.2012, în jurul orei 18.00, o patrulă de poliție din cadrul Secției 2 Poliție Bacău, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe Aleea Ghioceilor din Bacău a depistat doi minori de 13 și de 15 ani, ambii din localitate, care transportau cu un căruț 17 burlane din zinc.

Din verificările efectuate polițiștii au stabilit că bunurile au fost sustrase în aceeași zi, în jurul orei 17.30, din curtea unui garaj situat pe strada Progresului.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. 4. Agenții de polițe din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au efectuat o percheziție domiciliară la locuința lui Constantin I., comuna Răcăciuni, unde au depistat mai multe bunuri a căror proveniență nu a putut fi justificată.

Din cercetări s-a stabilit că fiul propietarului, un minor de 14 ani, a sutras bunurile din mai multe lociunțe de pe raza comunei Răcăciuni.

La data de 16.10.2011, în jurul orelor 09.00, minorul a pătruns prin escaladare în locuința parţii vătămate Maria A. de unde a sustras aparatură electronică pe care ulterior a valorificat-o.

La data de 30.10.2011, a pătruns prin efracție în locuința lui Mihai A. de unde a sustras un telefon mobil, 10 sticle cu băuturi alcoolice și suma de 100 lei.

Ulterior băuturile alcoolice le-a vandut, iar telefonul sustras l-a folosit pentru o perioadă scurtă de timp.

În seara zilei de 19.11.2011, minorul a sustras dintr-un autoturism ce se afla parcat pe drumul comunal, bunuri în valoare de 600 lei, pe care ulterior le-a valorificat.

Totodată polițiștii au mai stabilit că în cursul lunii septembrie 2011, cel în cauză, însoțit de un alt minor de 16 ani, au pătruns în locuința lui Ionel G., de unde au sustras aparatură electronică, pe care ulterior au valorificat-o.

Deasemenea cei doi au sustras și din locuința lui Ștefan A. suma de 300 lei.

În cauză se continuă cercetarile pentru stabilirea intregii activitati infractionale a celor doi minori.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.