Actele necesare înscrierii la facultate

S-a terminat prima sesiune de bacalaureat, iar absolvenţii de liceu au intrat în focurile admiterilor la facultate. Ca să se înscrie la specializările dorite, candidaţii trebuie mai întâi să adune mai multe documente şi să le depună la secretariatele instituţiilor în care vor să studieze. Există elemente comune pentru înscrierea la diferite facultăţi, chiar dacă admiterea se face pe bază de dosar sau prin concurs.

Astfel că un absolvent de liceu care vrea să se înscrie fie la facultăţi de la Universitatea Bucureşti, Politehnică, Medicină, ASE sau SNSPA trebuie să vină cu un dosar plic care va conţine: fişa de înscriere, diploma de bacalaureat sau echivalentul acesteia, în original sau copie legalizată, o copie legalizată a certificatului de naştere şi fotografii color tip buletin.

În plus, va trebui să depuneţi în acelaşi dosar: o copie a cărţii de identitate, o adeverinţă medicală eliberată fie de cabinetul liceului absolvit, fie de medicul de familie. Aceasta trebuie să ateste că sunteţi apt să urmaţi cursurile facultăţii la care vă înscrieţi. Şi chitanţa care dovedeşte că aţi plătit taxa de încriere trebuie pusă în dosar. Iar cei care sunt căsătoriţi trebuie de asemnea să aducă o copie legalizată a certificatului de căsătorie.

Cei care vor să studieze la una dintre facultăţile Politehnicii sau ale Academiei de Studii Economice din Bucureşti vor trebui să pună în dosar şi foaia matricolă, în origial sau copie legalizată.

În plus, în fişa de înscriere, candidaţii de la ASE vor da o declaraţie pe propria răspundere prin care spun că nu au fost exmatriculaţi din aceeaşi instutuţie şi se angajează să nu beneficieze concomitent de finanţare de la buget pentru două sau mai multe programe de studii universitare.

Tot la ASE, un element foarte important este eseul motivaţional care trebuie să fie scris de candidat, data şi semnat. În acesta, candidatul trebui să explice de ce vrea să studieze la Academia de Studii Economice.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentIliescu: Ponta, prea tânăr pentru Cotroceni. Oprescu, nepregătit
Articolul urmatorRetinut si cercetat pentru furturi din autoturisme

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.