Acord de colaborare intre CJ Bacau si Crucea Rosie pentru sprijinirea refugiatilor din Ucraina


Consilierii judeteni au aprobat, joi, intr-o sedinta de indata, un acord de colaborare intre Crucea Rosie Bacau si CJ Bacau. Prin aceasta colaborare, Consiliul Judetean Bacau va putea finanta acordarea ingrijirii medicale, a tratamentelor, a hranei si adapostului pentru refugiatii din Ucraina :

Am inițiat și aprobat astăzi, în cadrul şedinței Consiliului Județean- convocată de îndată- un acord de colaborare între județul nostru și Societatea Națională de Cruce Roșie din România, filiala Bacău. Pentru a le prezenta aleșilor județeni situația actuală, i-am invitat să participe la ședință pe dl. Lucian Bogdănel- Prefectul Județului Bacău și pe dl. director Dan-Marcel Babliuc. Acordul între CJ și Crucea Roșie reprezintă un pas important și un exemplu de replicat la nivelul UAT-urilor din județ. Avem obligativitatea, ca în astfel de situații, să oferim sprijin! Devenim astfel parte a unui sistem articulat de intervenție, Crucea Roșie având pe deplin capacitatea de a interveni în situații de criză.

La nivel național, inclusiv prin intermediul UNCJR, s-a încercat găsirea unei soluții pentru participarea consiliilor județene la acțiunile desfășurate pentru sprijinirea cetățenilor străini care caută refugiu în România. Singura posibilitate legală prin care putem interveni, în mod direct, prin Crucea Roșie, este încheierea acestui parteneriat pentru alocarea unor sume de bani, care să aibă o destinație strictă. Astfel, Consiliul Județean se implică activ în sprijinirea activităților specifice umanitare, prin asigurarea finanțării pentru acordarea îngrijirilor medicale, a tratamentelor, hranei și adăpostului, atât de necesare pentru refugiații ucrainieni care trec granița prin punctele de frontieră nordice al țării noastre. ” a declarat Valentin Ivancea, presedinte CJ Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.